Тези дни турската продуцентска компания „Ай Ялъм“ гръмна с новината, че започва снимки на римейк на световноизвестния американски сериал „Бягство от затвора“ – пише пресата край Босфора. Вестта шества сензационно, защото стана ясно, че главната роля е поверена не на кой да е, а на най-голямата турска звезда Къванч Татлъту!

От продуцентската компания стана ясно още, че първоначално преговорите за ролята са се водили с друг не по-малко известен актьор – Чаатай Улусой, но той по незнайни причини отказал ангажимента Тук се задейства и план Б на продуцентите – Къванч Татлъту в момента е свободен и е съгласен за поеме ролята съответно срещу много добро възнаграждение.

„Ще се придържаме към оригиналния сюжет, но ще вкараме и типично нашенски елементи в интригата. Действието в „Голямото бягство“ (както ще се казва турската продукция) се развива в затвор в Анадола“ – споледиха наскоро продуцентите пред журналисти от турските медии. И допълниха, че премиерата ще е в края на годината по турския канал NOW TV. Вероятно догодина филмът ще се появи и у нас, така че почитателките на светлоокия Къванч вече тръпнат в очакване.

Припомняме, че в американската версия един от главните герои чака смъртната си присъда в затвора, но брат му влиза при него с цената на извършено престъпление и се опитва да го спаси чрез бягство.

Източник: „Уикенд“