От тази седмица най-голямата ритейл верига в България има свой канал в мобилното приложение Viber. Благодарение на него клиентите на Kaufland ще могат да получават и разглеждат актуалната седмична брошура през своя телефон. От канала на веригата те ще се информират както за текущите промоции, така и за редица допълнителни оферти.

Присъствието на веригата във Viber я прави пионер сред ритейлърите у нас и е още една стъпка към засилването на процеса по дигитализация. Нещо повече - дигиталното разпространение на брошурата е в пълно съответствие с политиките за устойчиво развитие, които Kaufland следва

94 % от смартфон потребителите у нас имат Viber, което го прави водещо приложение за разговори в страната. По данни на компанията, през изминалата година българите са изпращали през него повече от 400 съобщения в секунда и са провели общо 50 милиона часа разговори. Непрекъснато се увеличава и броят на компаниите, които общуват със своите потребители през своите Viber канали, чат-ботове и бизнес съобщения.

Клиентите на най-голямата търговска верига в България вече могат да се абонират за актуални новини и промоции в канала на Kaufland във Viber като последват следния линк:  https://vb.me/153930. От компанията планират скоро да го надградят с чат-бот, както и с други практични функционалности.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2022 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата

Kaufland е първият ритейлър с брошура във Viber