Планините и скалите в България, са местата, на които древните жители на тези земи са правили своите светилища, обграждайки ги с предмети и обекти, за които и днес все още се знае твърде малко или нищо. Първенството в този списък държат каменните огледала – има ги във всички родни планини, а според някои дори и в равнинните части.

 

Дали обаче е така, остава несигурно. По-важното е, че засега липсват изследвания на специалисти. Единствените описания и предположения за ролята на каменните огледала е на ентусиасти и родолюбци, които не спират да обикалят България и да разказват за скалния феномен, наречен каменно огледало, и у нас започва да се говори след публикуване на книгите на руския професор-офталмолог Ернст Мулдашев за експедициите му в Тибет. Мулдашев подробно описва как каменното огледало на Кайлас го връща в младите му години и предизвиква равносметка, която ученият прави на живота си. Професорът изказва предположение, че подобно на свещения връх Кайлас, цялата верига на Хималаите е изпълнена с каменни огледала.

 

Сред най-очакваните места в България с подобни неразгадани съоръжения е платото с Мадарския конник, което доказано е сред най-древните светилища по нашите земи.

Под Конника, свързван с времето на Първата българска държава, се намира Светилището на нимфите, както и други по-малко известни магични места. Доктор Елица Димова обръща внимание на едно от тях – скалния манастир „Свети Кирик”, като изразява съмнение, че това е била монашеска обител, и допуска, че ваната и нишите не са някогашни гробове, а лечебни „инструменти”. „Конникът. на Мадара е само врата към подземни и небесни селения, за което говори и цялата конструкция на пещерите, нишите и олтарите”, отбелязва Елица Димова. „Тук се появяват и знаци, които недвусмислено говорят, че това не е дело на българите от Средновековието, а на много по-ранната им култура.

 

На почти еднакво разстояние в полупосоките на запад се намират две двойки изгладени каменни огледала. Плочите са поставени една срещу друга, като на гърба на едната се забелязват странни знаци. Такива плоскости има и при комплекса Лина, където те са в четирите посоки на света. Обикновено плочите не се забелязват, защото се сливат с околните каменни структури - нещо повече наблизо се намира и триъгълен фронтон, чието място не е било на земята, както е днес. Цялата конструкция е първичната форма на т.нар. „Козиреви огледала”, разказва ЕлицаДимова.

 

Откритието на Козирев променя времето и пространството, като прави от човека истински вълшебник, освен че рязко увеличава паметта и умствените способности на личността. Маговете по света винаги са използвали огледало за усилване на своите магически ритуали и за влияние на разстояние. Изследователите, работили с огледалата на Козирев, извеждат и други любопитни закономерности – във фокуса на тези огледала нерядко възникват светещи обекти, наподобяващи НЛО или огнени топки. Доказано е, че с огледалата на Козирев може да се лекува дистанционно.

 

Каменните огледала: Още едно неразгадано българско чудо

 

Белоградчишките скали са друго сакрално място, където има каменни огледала. Те се откриват постоянно, а Кирил Кирилов е сигурен, че още има неоткрити такива. В книгите си за подземията на България Милан Миланов пише, че Белоградчик и районът, са Малката Шамбала и там изкуствено са направени всички форми, съществуващи в Хималаите.

 

„Самите надземни скали са изградени на принципа на Кайлас и са имали нейните свойства. Но днес огледалата не функционират и енергийната система е затворена за излъчване. В основата има само един действащ генератор, който пази Малката Шамбала. Скалите са изградени с тези форми след продължителни и изключително точни изчисления. От получените крайни резултат се заключава, че това са най-точните формени параметри, подходящи за монтирането на огледалата и разполагането на енерготочките в строго определена конфигурация, която да съхранява и зарежда подземната Малка Шамбала. След изграждането на формите, преди монтирането на огледалата и енергийните мрежи и прилежащите им звена, са изчислени и изработени необходимите съответни параметри, прилежащи към всяко отделно огледало и всяка отделна точка от енергийната мрежа”.

Източник: Уикенд