Калина Паскалева не разбира празника на влюбените!

Писателката и журналист Калина Паскалева със сигурност ще озадачи много кифли у нас с тоталното си отричане на Свети Валентин. Признаваме й обаче, че в мисленето си е абсолютно права. Ето какво заяви Калина: [caption id="attachment_581589" align="aligncenter" width="220"]Калина Паскалева Калина Паскалева не признава истерията покрай Свети Валентин[/caption]

"Там някъде има някой, който ще ви обича. Ама наистина.... Като един истински нетипичен човек, никога не съм разбирала истерията с валентинките и сърчицата.

Помня, че в училище получавах много, а със сигурност не бях най-голямата красавица, флиртаджийка пък изобщо. Още в 7 клас си подстригах косата като момче и обух широките изсулени анцузи. Може би е било и заради Бритни Спиърс. Все тая. После се научих да ходя на кино сама. И днес все още е така. Не разбирах защо двойките са заедно там като не гледаха прожекцията, а основно се натискаха. Сигурно са нямали терен и им е трябвала тиха обществена тоалетна.

Сега за тази цел използват дискотеките. Но и това е без значение. За друго искам да си говорим. Прието е февруари да е супер лигав месец, най-вече на 14. Летят балони, сърчица, картички, големи букети с червени рози.

Тук-там някой снима във фейсбук кола с червена панделка, което само по себе си не е лошо. Гривните Картие също изглеждат добре, стига да са истински, макар да живеем във времето на ментетата. Книга с английска литература е върхът. Джейн Остин. Обожавам. Така де. Подарък спрямо възможностите. Но любовта? Искрена ли е тя и има ли я изобщо? Какво е да обичаш и кога разбираш, че обичаш? Когато си готов на всичко за щастието на другия?... Хората са егоисти. Предпочитат да сложат себе си преди всичко. Освен емоционално скопените - те поставят парите. Онези, които изтъкват кариерата пред чувствата, или не са срещали истинската любов, или ги е страх да я признаят. И то не защото не са готови за нея, а защото някой им е казал, че може би боли. Ама то боли и когато искаш да дадеш, а се спираш сам. Един ден се обръщаш и искаш да върнеш някой в живота си, но той те е забравил, щастлив е с друг човек. А опиташ ли се да се намесиш, вече си изключително нахален. И отново егоист. И заслужаваш силен шут.

Може би някои от вас се надяват бившите им да осъзнаят какво са загубили и да ги потърсят сега. Тъпа надежда е това. Счупено не се лепи, казват бабите. А новото се пази, да не го загубиш. И се обича всеки ден. С цялото сърце. Не само на 14.

Всъщност кому е нужен специален ден?... “Обичам те” е най-хубавото нещо, което можеш да чуеш, но и най-сложното за изричане. Просто защото никой не трябва да си играе с нечии чувства. Не подритвайте сърцата си и не се изхабявайте за хора, които не ви заслужават. И не говорете празни приказки. Пазете се. Не изтривайте сто лоши неща, заради едно добро. Там някъде има някой, който ще ви обича. Ама наистина", разтърси мрежата със силните си думи Калина Паскалева.