Служителите на Бъкингам са бесни, след като испанско новинарско шоу обяви сензационно, че принцесата Кейт Мидълтън е в кома и в голяма опасност след преживяна коремна операция. Испанската журналистка Конча Калеха съобщи, че лекарите трябвало да действат бързо, за да спасят живота на принцесата, защото той уж висял на косъм.

59-годишната журналистка се появила миналата седмица в ефира на тв канала „Фиеста“ в ролята си на кралски експерт с твърдението, че се е стигнало до интубиране на 42-годишната принцеса на Уелс и поставянето й в изкуствена кома.

„Имаше сериозни усложнения, които бяха неочаквани, защото операцията премина добре, но следоперативният период – не“ – обяви Калеха. Според нея възстановяването на Кейт ще отнеме месеци.

„Това са пълни глупости“ – заяви кралски източник пред „Дейли мейл“. „Тази журналистка не е направила никакъв опит да провери фактите. По същество думите й са пълна измислица“ – твърди източникът на британската монархия.

Твърденията на испанската журналистка за принцесата бързо обхванаха и сериозни медии. Макар че „Фиеста“ е тв канал, известен със своите клюкарски предавания. Калеха твърди, че е получила информацията си от човек, работещ в кралското домакинство. Това също бе опровергано от двореца.

Но рехавите съобщения от кралското семейство все пак дават основания да се смята, че нещо се случва със здравословното състояние на Кейт Мидълтън...

Източник: „Уикенд“