1990 г. Роби Уилямс прави големия си пробив, след като става най-младият член на Take That на 16-годишна възраст. Въпреки че звездата рядко говори за пътя си към славата - с изключение на новия едноименен сериал на Netflix - през 2006 г. излиза документалният филм Take That: за първи път хвърля светлина върху стремителния възход на Роби, а всичко започва с майка му Джанет Уилямс.

Според документалния филм Джанет първа открива обява във вестника за нова момчешка група и впоследствие насърчава Роби да се пробва. По времето, когато синът ѝ навършва 16 години, Джанет вече е наясно с впечатляващите музикални таланти и актьорски способности на Роби, така че това изглежда като перфектна комбинация.

По време на прослушването и интервюто си Роби се среща с мениджъра на Take That Найджъл Мартин-Смит, както и с бъдещия си колега от групата Марк Оуен. По време на прослушването момчешката група първоначално се казва Kick It, но 18 месеца по-късно името ѝ е променено на Take That.

Според Mail Online Роби е прекарвал време с баща си Пийт Конуей, когато Джанет му се е обадила с новината, че е приет в Take That - а останалото, както се казва, е история!

Размишлявайки върху певческата си кариера през 2022 г., Роби казва пред Daily Star, че тя е "случайност", особено след като е започнал по друг път.

"Мислех, че ще стана актьор", казва той. "Пеенето ми се струваше твърде очевидно. Исках да бъда актьор, но в смисъл на шоумен, който може да прави малко комедия. Но имах късмета да попадна на това прослушване и да се окажа в момчешка група.

"Кариерата ми е случайна, защото просто търсех почивка и ако ми бяха предложили да стана телевизионен водещ, нямаше да съм тук и да говоря за последния си албум."

Огромен източник на подкрепа в живота на сина си, Джанет очевидно е изиграла ключова роля в създаването на Take That и продължава да споделя най-сладката връзка с Роби.

През 1998 г., говорейки за майка си, Роби казва: "Майка ми е стълбът на силата, който ме държеше здрав през целия ми луд живот. Тя е най-важната жена в живота ми и винаги ще бъде такава."

Източник: hellomagazine.com