Според известния изследовател на древни цивилизации – американецът Дейвид Уилкок, на планетата ни живее съюз от древни цивилизации, които от дълго време наричат вътрешността на Земята свой дом и сега са напът да се разкрият пред света. 50-годишният Уилкок, който е психолог по образование, е наричан прероденият Едгар Кейси – спящият американски пророк от първата половина на ХХ век, който прави пророчества по време на сън и лекува. Уилкок притежава същите способности.

 

Той е убеден, че през дългата история на нашата планета множество напреднали цивилизации като например атлантите са отишли под земята, за да оцелеят в хаотичните времена, които са доминирали на повърхността на Земята. Те решават „да се установят в новото си подземно местообитание“, отбелязва Уилкок, като изтъква, че съществуването на подземни тунели и проходи се обсъжда от векове. Древните цивилизации по света говорят за тези входове, водещи до цели кралства, разположени далеч под повърхността на планетата.

 

Едно от тези предположения е, че древните обитатели на Мала Азия са едни от разпространителите на тези легенди заради построените от тях големи подземни градове като Деринкую или най-големия, откриван някога, близо до Кападокия в Турция. Уилкок смята, че правителството на САЩ случайно е научило за съществуването на подземни цивилизации в процеса на изграждане на тайни подземни бази и понастоящем има нестабилни контакти между подземните жители и тези, живеещи на повърхността.

Известният изследовател на древността Дейвид Уилкок очаква съвсем скоро подземните цивилизации да се разкрият

Едгар Кейси

„Този военнопромишлен комплекс преди е работил с тези същества, а сега се опитва да ги унищожи“, заявява Уилкок. Според него тези цивилизации от вътрешната Земя са се обединили, за да отговорят на огромната заплаха, възникнала напоследък.

Освен това се обръщат към междузвездни асоциации с надеждата да получат тяхната помощ в борбата срещу силите, които се опитват да ги унищожат.

 

Още по-интересно е, че дългогодишната среща, търсена от двете групи, най-накрая се е състояла и чрез своите екстрасензорни способности Уилкок има информация за нея.

 

„Представители на междузвездни групи отправиха сериозно искане въз основа на резултатите от тази среща. Съществата от вътрешната Земя бяха в шок след това.

 

Те бяха помолени да се разкрият пред човечеството“, твърди Уилкок. Ако подземните общности се съобразят с искането, той вярва, че „ще открием, че подземните бази са много по-обширни, отколкото си мислехме, и много по-стари“.

 

Всъщност идеята за кухата и обитаема земя под повърхността на нашата планета не е нова. През 1864 г. Жул Верн издава поредния си фантастичен роман, озаглавен „Пътешествие до центъра на Земята“. Самото заглавие дава да се разбере, че книгата е свързана с модерната по това време тема за Кухата земя и за съществата, които живеят в нея. Великият писател създава впечатляваща история, като се ползва от множество вестникарски разкази и публикации. Те водят началото си от XVII век и твърденията на известния астроном Едмънд Халей, че Земята е изградена като куха черупка с дебелина около 800 километра, с две вътрешни концентрични обвивки и с ядро в сърцевината. Халей казва, че всяка от тези сфери има собствена атмосфера, свои магнитни полюси, светлинни източници и вътрешните светове вероятно са населени.

 

Твърде любопитно е, че предположенията на Халей са много близки с думите на Петър Дънов пред негови последователи. Създателят на Бялото братство казва: „Земята има кухина вътре в центъра. Във вътрешността й живеят разумни същества. Като се проникне на дълбочина 1000 километра в Земята, ще се достигне до една празнина от около 1000 километра. След нея иде друга една топка, като малка Земя, която се върти постоянно. Над тази топка живеят други разумни същества. Всяка топка си има своя магнитен пояс. Земята в центъра си е най-плътна. Там има машинария, лаборатория, механици, които движат Земята“.

Източник: Уикенд