Рап звездата Тупак Шакур получава своята звезда на престижната „Алея на славата“ в Лос Анжелис повече от 26 години след неразкритото си убийство.

Тупак Шакур, чиято звезда ще бъде 2758-а на славната алея, е роден в Ню Йорк изпълнител, който оказва силно влияние върху хип-хопа особено на рап сцената на Западното крайбрежие. Неговата сестра Секива Сет Шакур ще приеме честта от негово име по време на официалната церемония по откриването на звездата на Алеята на славата. Радиоводещият от Лос Анжелис Биг Бой ще води церемонията, а режисьорът Алън Хюз и писателят Джамал Джоузеф ще бъдат ководещи на събитието.

Тупак Шакур, чието сценично име е стилизирано като 2Pac, издава своя дебютен албум през 1991 г. Той умира на 13 септември 1996 г., само на 25 години, след като е прострелян 4 пъти в Лас Вегас.

Мистериозната екзекуция на рапъра е обект на стотици конспиративни теории през годините. Част от феновете му го смятат за жертва на правителствен заговор, а други са убедени, че Тупак е инсценирал смъртта си и си живее живота в някоя екзотична дестинация.

Изтъпаниха Тупак Шакур на „Алеята на славата“

Апропо, същото се твърдеше и преди 40 години за Краля на рокендрола Елвис Пресли...

Източник: „Уикенд“