Обичаният от милиони фенове по света Христо Стоичков е осиновил момче в началото на това хилядолетие. Детето е от Перу, и живее там и до днес, а Камата продължава да подпомага него и семейството му финансово. Този слух упорито обикаля сред феновете, като скоро самият Стоичков го потвърди, като каза, че осиновяването е извършено с помощта на испанска агенция. Същото дело е направено и от много бивши и настоящи членове на футболния клуб Барселона.

Именитият българин споделя, че детето е било от много бедно семейство. Той се е разчувствал, след като го е видял и не се е поколебал и за миг да подпомогне на детето и семейството му.

Местните в Перу много добре познават българина и дори е обожаван от тях. Стоичков след оттеглянето си от играта на футбол се захвана с организационни и коментаторски дейности. Именно това му позволява да посещава често южноамериканската държава.

Той отказва да отговори на въпроси каква сума дарява годишно на семейството. Споделя, че парите нямат значение, важно е да се дари любов.

И все пак Христо Стоичков остава противоречива фигура за много българи. Едно не го долюбват заради буйния му нрав, а за други той остава легенда във футбола не само в България, а и по света.

Източник: lupa.bg

Изненада: Стоичков има и син от...