Александър Лукашенко поиска Европа и Русия да се противопоставят на САЩ

Беларуският президент Александър Лукашенко отправи изненадващо предложение. Той призова Европа и Русия заедно да се противопоставят на САЩ, като по този начин новото обединение ще се превърне в най-влиятелното в Света.

Той участва в отворен урок по история, провеждан в пряк ефир. Тогава изненадващо Лукашенко изрази мнение, че западните технологии и запасите от природни ресурси на Руската федерация трябва да бъдат обединени. Той смята, че не всички жители на ЕС са идиоти и добре разбират, че тяхното щастие е именно тук – в Евразия. Президентът на Беларус смята, че европейците не могат да предприемат тази стъпка, защото САЩ не им позволяват.

Пред зрителите той направи притеснителна прогноза – смята, че светът не го очакват добри времена, а военизиране, повишаване на напрежението и надвисване на заплахата от ядрена война. Прогнозата му включва два опасни пътя на развитие, а именно  използване на санкциите за натиск и политически игри, както и радикализация в обществото.

За завършек на изявлението си той заяви пълната подкрепа към Русия в конфликта с Украйна. Според него освен личните си убеждения, той споделя и мнението на народа на Беларус.

Неговата увереност е, че Русия не е възможно да загуби в конфликта.