Бен Афлек наистина напусна Дженифър Лопес заради друга. Медиите от месеци се опитват да разберат какво раздели двамата актьори, но истината се оказа по-шокираща и от най-смелите предположения.

Мнозина смятаха, че актьорът има тайна афера със звездата от "Приятели" Дженифър Анистън, но се оказа, че двамата са излизали заедно, за да обсъдят нов проект. Има една дама обаче, която неизменно е пред погледа на папараците и е винаги до него. И доскоро никой не вярваше, че между двамата може да има нещо, тъй като всички помнят, как приключиха отношенията им.

Случайна разходка за кафе, обаче разкри истината. И стана ясно защо Бен Афлек е зарязал Дженифър Лопес — жената, която уж обичаше повече от 20 години тайно.


Актьорът беше забелязан на семеен обяд с трите си деца и бившата си съпруга Дженифър Гарнър. Двамата прегръщаха наследниците си, щастливи, че са с тях, но погледите, които си размениха, казаха много. Например, че Бен Афлек явно още е влюбен в бившата си съпруга, също и че Дженифър не го е прежалила. 


Бившите съпрузи започнаха да се сближават малко след като се появиха първите пукнатини в брака между Лопес и Афлек. Мнозина смятаха, че Гарнър е само буфер, но изглежда актьорът е преразгледал отношението си към нея. Двойката започна да прекарва много време заедно, а Бен явно е решил, че бившата му съпруга е по-добрият избор. Двамата поддържаха по-дискретни отношения пред пресата, дори и докато бяха  женени. И докато Джей Ло излагаше целият им живот пред пресата, "Електра" явно е спечелила обратно мъжа си с търпението си и фактът, че държи медиите далеч от него.