Синът на великия актьор Георги Калоянчев – Калата, Ивайло Калоянчев, който също е актьор в Сатирта споделя, че е същият темерут като баща си.

 

В края на месеца Ивайло Калоянчев ще навърши 68 години, а през декември се навършват десет години от кончината на Калата. За момента не е ясно дали Сатиричният театър планира да отбележи по някакъв начин кончината на големия актьор. Ивайло обаче споделя, че планират да се съберат цялото семейство у дома и да почетат паметта на баща му.

 

За съжаление към днешна дата Ивайло Калоянчев не разполага с нито една от наградите на баща си, след като преди години обрали дома им в Банкя и ги взели до една.

Ивайло споделя, че огромна болка измъчвала Калата в края на дните му от това, че не може да играе на сцената. Заради множеството му здравословни проблеми обаче, това нямало как да се случи.

 

Георги Калоянчев, който отдаде живота си на Сатирата, не искал да ходи в театъра през последните години, за да не го виждат в безпомощно състояние. Искал хората да го запомнят в силата му, а не да го съжаляват. За него слизането му от театралната сцена през лятото на 2007 г. било изключително мъчително. Бил категоричен обаче, че не иска да става за смях пред публиката, която го обича.

 

Големият актьор не делял ролите си на малки и големи, интересувало го само дали ги е изиграл добре. Обичал еднакво всички роли, в които е влизал.

Ивайло Калоянчев споделя, че в нередки случаи стоели цял ден с баща му заедно, без да обелят и дума.

 

Синът му споделя, че след като през 2000 г. Калата блъснал жена по пътя за Бургас, която по-късно издъхна, се сринал психически. Предполага, че именно тази трагедия е отключила и някои от заболяванията му. След катастрофата започнали сериозните му проблеми с краката.

 

Вдовицата на Калата – Валя живее в къщата в Банкя, при сина си Ивайло, а през зимата при другия си син – в апартамента в София. Получава половината от пенсията на Георги Калоянчев.

Източник: Уикенд 

Ивайло Калоянчев: Същият темерут съм като баща ми