Галена можела да се казва Гина!

Галена за една бройка щяла да се казва Гина, стана ясно от последната медийна изява на звездата на „Пайнер”. Изпълнителката на „Мама Ураган” е кръстена на баба си, а традицията децата да носят имената на възрастни роднини била спазвана. [caption id="attachment_618707" align="aligncenter" width="223"]Галена Галена можела да се казва Гина[/caption]

Най-строго било положението в малките населени места, каквото е град Смядово, в който е родена певицата. Майка й се съобразила с порядките, но преценила, че Гина не е много подходящо и „взела” само първата буква.

Галина, както е истинското име на певицата, е доволна от съобразителността на майка си. Учудващо е само, че съвсем не е имало колебание дали да е Елена, тъй като е родена на 21 май, когато се почита Св. Св. Константин и Елена. „Благодарна съм на родителите си за всичко ”, сподели Галена, която още на 14 година заживява сама в Шумен, за да изучава народно пеене в музикалното училище. Певицата казва, че това я е изградило като личност и качествата, които е придобила, днес са й от полза. От малка тя е самостоятелна, организирана и дисциплинирана, което е и част от тайната на успеха й. „Радвам се, че са ми се доверили и са ме пуснали, защото може би тази самостоятелност липсва на днешните деца. Прекалено ги обгрижваме и забелязвам, че това им пречи”, допълни Галена. Тя се явява на конкурса за нови изпълнители на „Пайнер”, когато е на 16 години. Тъй като според регламента се допускали само пълнолетни таланти, Галена излъгала и не дала личната си карта. Когато спечелила, вече нямало как и си признала.

Трябвало да изчакат 2 години, преди да започне да записва песни и да хукне по участия. Галена се преместила да учи народно пеене в Димитровград, където е седалището на фирмата. „Да не ме забравят случайно... Училището беше на 20 метра от фирмата”, спомня си днешната звезда.

По-любопитното е, че за въпросния конкурса тя кандидатствала със свои записи, реализирани на касетофон в банята. „Защото има ехо”, уточнява Галена през смях. Колебаела се дали да изпрати фолк хитове, тъй като всички така правели, но учителката й я посъветвала да заложи на народните песни. Галена се радва на успешна кариера, но признава, че след като родила втория си син, чувствително е намалила темпото. Ходи само на 12 участия в месеца, въпреки че има заявки за още толкова. И все пак работи на пълни обороти по нови песни. Понякога проектите й се бавят, тъй като не винаги нещата зависят от нея. За нейните разбирания, това е забавяне, но новите й песни винаги стигат навреме до почитателите й. „И все пак аз искам да знам до лятото какво ще ми се случва”, смее се Галена.

Тя е щастлива, че мъжът й Галин я подкрепя във всичко и се радва на успехите й. Не я ограничава и дори се гордее със секси фотосесиите й, тъй като иска жена му да е харесвана. Единствено от време на време се притеснявал как големият им син Стефан и неговите връстници в училище приемат някои по-предизвикателни кадри.

Съвсем наскоро бизнесменът получил неочакван отговор. Жена му пратила кадър от новата фотосесия на Лили Иванова. Примата на естрадата била доста по-провокативна от нея. Тази година двамата ще празнуват 13 години заедно. Наслаждават се на любов, както в началото на връзката си, което дължат на съвместни усилия. Галена и Галин винаги са се стараят да намират време един за друг. Пътуват и с децата, но понякога имат нужда да се чувстват като гаджета и се отправят на романтично пътешествие. Последно Галена подарила на „Зайе”, както нарича Галин (или „Байо”), специална вечеря в Дубай. Певицата поръчала на любимия си говежди стек, украсен със златна поръска.