Ирина Тенчева е взела решение да спре алкохола от началото на новата година.

 

Както повечето хора, така и тя прекалила покрай коледните и новогодишни празници. Половинката на продуцента Иван Христов не крие, че обикновено пие всеки ден, макар и по чаша-две вино. Сега обаче е решила да се бори с вредния навик и са прочисти организма си от токсините.

 

Ирина Тенчева зачеркна алкохола и…

Ето какво сподели риалити звездата от ВИП Брадър в социалната мрежа:

„Искам да приветствам всеки, който е решил да започне годината с едномесечно въздържание от алкохол, аз съм последният човек, който ще съди друг човек за удоволствията в живота му. Всичко написано по-долу има за цел само да даде рамо на онези от вас, с които сме на една вълна.

 

Мотивацията за този експеримент е абсолютно индивидуална, но за подкрепа и вдъхновение ще споделя няколко мисли по темата, различни от информацията за здраве и красота. Ясно е, че не са в една колонка с навика да се пие редовно. Ясно е и че женският организъм е в пъти по-потърпевш, но за това ще направя отделен пост. Не е нужно да бъдеш алкохолик и спиртните напитки да рушат живота ти, за да установиш, че ежедневният им прием е форма на зависимост. Всяка зависимост е вредна. Когато имаме нужда от промяна, когато имаме цели и мечти за постигане, ни трябва енергия.

 

Преди да се научим как да си набавяме енергия, е добре да открием пробойните, от които изтича. Алкохолът е една от тях. Приемът на алкохол изтънява връзката ви със самите вас, защото (доказано е) един от ефектите на алкохола е „временно да унищожи част от вас“. Част, която отхвърляте поради срам, неприемане, нехаресване.

 

Пие се за: социализация, по-лесно общуване, приемане на монотонната ежедневна рутина, награждаване, утешаване – временно претъпяване на неудовлетворението и неприемането на реалността. С две думи: често алкохолът отлага най-вълнуващата и важна среща в живота ни – тази с нас самите“, пише Ирина Тенчева.

 

След ограничението от спиртни напитки през този месец, през следващия ще мине на житния режим на Дънов, който спазва всяка година. Благодарение на него сваля 7-8 кг. Част от тях после си връща, но влиянието му върху организма е винаги благотворно.

 

Припомняме, че Ирина успя да откаже от алкохола и благоверния си, който бе сред заклетите любители на чашката. Той неведнъж е признавал, че по време на брака си с Вихра Петрова е бил на ръба да се превърне в алкохолик. Откакто е с Тенчева той не само живее и се храни здравословно, а дори и спортува.

Източник: Уикенд