Американският предприемач и основател на Tesla и SpaceX Илон Мъск харчи милиони долари годишно за сигурност.

Според американски издания напоследък бизнесменът редовно се сблъсквал с преследвачи и смъртни заплахи. Отбелязва се, че Илон Мъск е не по-зле защитен от държавния глава на САЩ, тъй като действията на неговата охрана са подобни на работата на малка тайна служба.

По-специално, по време на една от речите на Мъск, повече от три дузини служители (3х12=36) по сигурността на Tesla бяха разположени в залата. Списъкът с всички останали поканени присъстващи беше внимателно съставен и всеки беше предварително проверен.

През 2023 г. беше съобщено, че Илън Мъск се страхува да не бъде отвлечен и е увеличил значително сигурността в дома си, както е взел мерки и за охраната на баща си Ерол. Според Мъск-старши къщата на бизнесмена вече е оборудвана със система от високотехнологични камери, електрически огради и денонощно наблюдение. Освен това Мъск въоръжи до зъби охраната си с най-модерни оръжия за градски условия.

Освен сериозният отбор телохранители, повечето въоръжени, Мъск е следван постоянно и от медицински специалист.

Според индекса на милиардерите на „Bloomberg“ богатството на Илон Мъск се изчислява на над 250 милиарда долара, което го превръща в най-богатият човек в света. И като такъв изглежда напълно нормално да бъде постоянно охраняван. Бодигардовете на Мъск пазят не само личния му живот, но и проучват лицата, които го заобикалят във всеки един момент.

Източник: „Уикенд“