Илиана Раева не спира с овациите към своите момичета!

Златната Илиана Раева разказа една история, с която счете за необходимо да запознае потребителите в мрежата. Ето какво разкри тя преди броени дни: [caption id="attachment_583593" align="aligncenter" width="300"]Илиана Раева Илиана Раева с интересна история[/caption]

"Една много интересна история... Много е важно да проявиш смелостта и твърдостта си в точния момент! Днес, на международния турнир в Естония, България спечели 4 медала на финалите за девойки! Взехме три сребърни медала, които спечели Katrin Tsoneva и един бронзов, който спечели Ева Брезалиева.

Браво и на двете ни прекрасни момичета! Голямо браво и на Valentina Rosenova Ivanova! На това състезание Катрин е предизвикала огромен интерес. Няма как и да е друго... Тя е много атрактивна, нестандартна, талантлива във всяко отношение. Тя има рядката дарба да обича да се състезава и на състезание да дава повече от себе си, отколкото на тренировка. Тя е трудолюбива и дисциплинирана! Тук обаче е мястото да кажа, че многобройните суперлативи тези дни по неин адрес нямаше да са факт, ако не беше смелостта, безкомпромисността и далновидността на треньорката ни на национален отбор девойки Валя Иванова! Защо ли? Ами защото тази изключителна гимнастичка от 15 гимнастички на селекцията за национален отбор девойки беше класирана на .... 14 място! След всяка селекция и контролно, по мое настояване се прави анализ със съдиите и треньорите, а на контролни и със състезателките. След селекцията се качихме в заседателната зала заедно с треньорите и част от съдиите и аз прочетох на глас пред тях класирането, което бях получила от съдиите от първото до последното място. Дадох думата на старши треньора и поисках нейното мнение. Тогава тя каза, че иска 14-тата, която не беше класирана в първите 6 да влезе в националния отбор.

Това именно беше Катрин. Поисках да се обоснове и тя го направи като един истински компетентен и отговорен специалист. Аз и Maria Gigova я подкрепихме, а по-късно, на заседание на УС я подкрепиха всички негови членове. Така Катрин намери място в националния отбор девойки.

Днес всички се гордеем с нея! Тя направи фантастичен скок в израстването си. Но аз най-много се гордея с треньорката и Валя! Не само, защото показа смелост в най-важния момент, но и защото не робува на несъстоятелната мантра - мантра за български стил в Художествената гимнастика. Мантра, заради която България загуби ценни в развитието си години в Художествената гимнастика. Валя вярва в друга мантра, а именно: В цялата си история българският стил е този, който побеждава! Мантра, в която вярват и Ина, и Весела, и Брани!

Браво, деца! И двете сте с огромни възможности! Браво за медалите днес! Браво, Валя, за модерните и адекватни за времето си прекрасни композиции! Браво, Рада Вражева! Това е верният път! Продължаваме да надграждаме!", заяви Илиана Раева.