Николай Денков и Кирил Петков продължават с цирковете. Двамата заявиха, че не смятат да продължават войната с ГЕРБ и са готови да седнат на масата за преговорите.
 "Не сме в детската градина. Трябва да седнем и да се договорим", заяви премиерът в оставка Николай Денков по повод обвиненията на Борисов, че са засегнати от думите им срещу Мария Габриел.

Изненадващо, Денков промени позицията си след среща в Брюксел. Там стана ясно, че европейските партньори гледат с изключително лошо око на панаирите в София и освен това смята, че Мария Габриел е перфектна кандидатура за премиер на България.

За ГЕРБ ситуацията е по-различна. Бойко Борисов заяви, че те имат 24 часа, за да се извинят на Мария Габриел, да изтеглят Асен Василев от поста министър на финансите и да приемат тяхната номинация за премиер на страната. "Вие сте на ход", заяви още той
 

От Брюксел Денков се опитва да тушира нещата и да докаже, че има възможност да се върнат на масата за дискусии.ГЕРБ обаче поставиха ултиматум и заявиха, че ако до 24 часа няма отговор, просто отиваме на избори. Незабавно.