По всичко личи, че Димитър Рачков възнамерява да влезе в съвсем нова и непозната за него роля, но този път в реалния живот.

След като години наред се прави на клоун на сцената, сега Рачков прави плахи стъпки към енергийния бизнес. Изплашен, че галопиращата инфлация може да стопи спестяванията му, той се е заел с издигането на собствена фотоволтаична централа. Казано с други думи, са го подгонили мераците да става енергиен бос.

Според мълвата, той е приготвил близо половин милион лева, които да вложи в новото начинание. 
При все, че сумата не е никак малка, запознати твърдят, че изобщо няма да го озори. Тази сума, че вероятно и отгоре е успял да изкара само от рекламните клипове за залагания, в които участва заедно с Христо Стоичков. Освен това всеизвестен е фактът, че Рачков си докарва и немалко пари като водещ. Както знаете, той е най-скъпо платената звезда по родните земи.

Той е прибирал по минимум 20 бона за всяко от изданията на излъчваното месеци наред по Нова тв „Забраненото шоу на Рачков“. От седмица той отново е на екран, този път с предаването „С Рачков всичко е възможно“ по Нова тв. Предвид високия рейтинг на първия епизод, вероятно и заплатата му отново ще скочи до небесата. Според запознати тя гони 50 бона за епизод.

Експерти са категорични, че сумата, която Рачков ще инвестира в слънчевата централа, ще се изплати на 100%.
След закупуването на слънчевите панели, реално токът от тях излиза почти без пари. Централата би могла да възвърне вложенията само в рамките на 5-6 години, предвид космическите цени, които гони електроенергията.
Слънчевите панели пък имат живот около две десетилетия. 

Според близки до комика, той вече е поръчал панелите. Теренът, на който ще бъде изградена фотоволтаичната централа също е осигурен. Чрез една от фирмите си комикът е купил порутена къща в ямболско село, която върви заедно с 2 декара двор. 
Сред като постройката бъде съборена, върху терена ще бъдат наредени стотиците слънчеви панели, които ще произвеждат безплатен ток.

Централата далеч не е първият бизнес, в който Рачков влага парите си. Както знаете от близо година, той и братята Джуди и Маги Халваджиян, са собственици на лъскаво кафене в столичен мол. Според твърденията, минималистичния му и фотористичен дизайн е новост за цял свят, а освен това заведението предлага уникални сортове кафе. 

Оказа се обаче, че хвалбите по адрес на заведението, са меко казано пресилени. Клиентите набързо разкриха, че кафенето е копирано едно към едно от бутиковата верига „Arabica“, създадена от японския милиардер Кенет Шоджи. Рачков и братята арменци обаче са забравили да платят такса за това на основателя на веригата.
Източник: Уикенд

И Рачков ще се облажи от бизнеса със слънчеви панели