Това или е пример за прословутото британско спокойствие, или най-невероятната любовна история на света. Кейт Мидълтън беше забелязана в компанията на доскорошната си приятелка Роуз Ханбъри, която само допреди няколко седмици беше наричана "другата любов на Уилям".

 

Зрителите и гостите на Норфолк и 24-часовия фестивал, останаха изумени, когато видяха принцесата на Уелс да се забавлява в компанията на бившата си приятелка. Както е известно, Кейт имаше някои търкания с Роуз преди години, покрай цветното изложение в Челси. Тогава маркизата, която е и бивш модел, неочаквано се оттегли от изложението, а малко след това избухна скандал, че съпругата на Дейвид Роксавидж, маркиз Холмондейли е любовница на принца. Тя се оттегли от обществения живот, заговори се за развод, но в крайна сметка слухът утихна. Скоро стана ясно, че  е родила трето дете на 23-години по-възрастният си съпруг - дъщеря на име Айрис.

 

Кейт е била на вечеря в имението, където се е забавлявала в компанията на Роуз и съпругът й. По-късно я убеждават да посети фестивала, където е заснета с познати и с охраната си. Принц Уилям не е присъствал, най-вероятно е бил на лов, но принцесата се е забавлявала и заедно с компанията си е оставила бакшиш от 700 лири, след като поръчват 12-литрова бутилка за шампанско за купона..

 

От кралския дворец отказаха коментар, както за визитата на Кейт, така и за затоплените й отношения с маркизата. Както изглежда, или слухът е бил фалшив, или съпрузите имат традиционния аристократичен брак, в който всеки е свободен да търси компания и извън семейството...