Шарлийн Монакска избяга от сватбата си с принц Алберт, преди около 15 години, но я върнаха, а Мери Датска опита да избяга от съпруга си, след разкритията за извънбрачната му афера. Красавицата от Нова Зеландия от дни не е виждана в страната и не се е появявала на официални събития, буквално от седмица. От двореца мълчат, съпругът й също, но децата — принц Винсент и принцеса Жозефин също заминаха. 


Оказа се, че Мери е поискала да се върне в родната Австралия и Куинстаун, където да прекара време със семейството си. За първи път от години, тя не допусна медиите да надникнат зад стените на личния й живот. 


Няколко дни по-късно, принц Фредерик и двете им по-малки деца също я последваха, докато по-големите им наследници останаха, за да учат за приемни изпити. Оказа се, че Мери предпочита да се откъсне от всичко, отколкото да отговаря на неудобни въпроси на медиите.


От двореца отказаха коментари за аферата, но е много възможно принцесата да е поискала да се изясни със съпруга си, далеч от останалите хора. И в родната Австралия е намерила правилното място за тази цел. Не е ясно дали семейството ще се върне за коледния прием на кралицата на 19-ти декември, но след повече от 20 години безупречна служба на короната, Мери има право да избяга от задълженията си. Дори и само за кратко.