Звездата от киновселената на „Марвъл“ Хю Джакман е с цели 13 години по-млад от съпругата си – на 54, докато тя е на преклонните 67.

„Решихме да се разделим, за да продължим личното си развитие“ – обясняват двамата в съвместно изявление до сп. „Пийпъл“. Те добавят, че са имали „щастието да изживеят почти три десетилетия заедно като съпруг и съпруга в един прекрасен и любящ брак“. (Господи, какъв лицемерен пиарски текст, който може да се конкурира само със славословията по некролозите! – бел. ред.).

Двамата актьори се запознават през 1995 г. на снимачната площадка на сериала „Корели“ и се женят година по-късно. По онова време Демора-Лий Фърнес вече си е създала име – най-вече с ролята си на отмъстителна мотористка в „Срам“, докато Хю Джакман е все още млад актьор, току-що завършил театрално училище. Едва през 2000 г. той става световноизвестен с ролята си на мутанта Върколак в първата част на сагата „Х-Мен“, като едновременно гради кариера и на сцената на Бродуей. Двойката има две деца – Оскар и Ейва, които са осиновени.

Хю Джакман-Върколака натири одъртялата си жена

Хю Джакман и Дебора-Лий Фърнес се насочват към "приятелски" развод, който до голяма степен ще включва разделяне на многобройните им активи. Двойката, която обяви шокиращата си раздяла след 27 години брак, започва "трудния" процес на разделяне на империята на стойност 290 милиона долара, която изграждат заедно.

Източник: „Уикенд“