Певицата с кипърски корени Християна Лоизу успя постепенно да спечели сърцата на българите. Макар да си тръгна като победител от четвъртия сезон на „Х Фактор“, след това нещата не се развиха особено успешно за нея. Макар да не успя да създаде нито един голям хит, хората я харесват, дори и песните й да не се въртят постоянно по радиа и телевизии.

Актуалната участничка в „Като две капки вода“, упорито продължава да крие кой е бащата на детето, което се очаква да се появи на бял свят през лятото.

 

Оказва се, че първото й гадже е кипърец, който бил доста ревнив. Двамата с нея били заедно, докато Християна все още живеела в родния си град. С наближаването на края, скандалите ставали все по-бурни, когато певицата започнала да посещава страната ни доста често.

Той й нямал никакво доверие и постоянно измъчвал и двама им със съмненията и предположенията си, какви ги върши, когато е далеч.

 

В един момент дори си позволил да й забрани да пътува за България. Точно този момент се оказал повратен за търпението й и връзката им – Християна осъзнала, че е време да сложи край на безсмислената и изцеждаща я връзка, започнала когато била 16-годишна и приключила 7 години по-късно. В този ред на мисли тя неведнъж е споделяла, че е изключително трудно да имаш ревнив мъж до себе си.

Родена е в Кипър, учи поп и оперна вокална техника в Ларнака, но избира страната ни за свой втори дом. Завършва оперно пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София и специализира в Лийдс, Великобритания, където усвоява изкуството на мюзикъла.

 

Малко след завръщането си в България се явява на кастинг за четвъртия сезон на „Х Фактор“, който спечели, побеждавайки сензацията на Евровизия Кристиан Костов. По онова време тя вече имаше връзка с оперния певец Николай Войнов, който през цялото време я подкрепяше в предаването.

 

Лоизу всъщност е бащиното й име. Баща й Луис работи в централната поща в Ларнака, където живее семейството й, а майка й Сотирула е рецепционист в Спешна помощ в болницата – приема документи на пациентите. Певицата има по-голяма сестра – Панайота и двама братя – Йорданис и Андреас, който е най-малък.

 

Не съжалява за избора си да остане да живее в България, защото тук се чувства в свои води. Щастлива е и от факта, че успяла да получи одобрението на родната публика.

Причините да кандидатства в софийската консерватория, са две – много харесва България, а и след внимателно проучване, разбира, че българската оперна школа е една от най-добрите в световен мащаб.

 

След втория месец престой в страната ни, вече разбирала околните, а след 5-ия говорила свободно езика ни. Признава, че никой от фамилията й не се занимава професионално с музика. Роднини споделят, че преди години майка й пеела хубаво, а баща й като дете пеел в хор, но никога професионално. Талантът й открива нейната музикална педагожка в Кипър Силва Макамян.

 

С Николай се срещат 4 години по-късно след спектакъл в Софийската опера, след като той я вижда за пръв път в дипломния спектакъл на завършващите студенти, но тогава не я заговорил. След това започват да се засичат случайно на едни и същи места, тъй като имат общи среда и интереси и общуват все по-често. Така някак естествено се сближават и изкарват 3-4 години заедно, но пътищата им се разделят.

 

След това Християна се загаджи с Борислав Борисов, по-известен като репортера Боби Стар. Двамата дори се сгодиха, но кипърката му върна изненадващо пръстена преди две години. Мълвата носи, че причината за това са системни изневери от негова страна. От година и половина, тя има връзка с тайнствен мъж, който е и баща на бебето, което очаква. Тя упорито крие любимия си с оправданието, че не иска да става известен.

Източник: Уикенд