Митко Цонев спазва тази диета от няколко месеца!

Водещият от БНТ Митко Цонев разкри тайната, която много негови колеги и приятели мечтаеха да разгадаят. А именно как успя да отслабне. Самият Митко Цонев не веднъж е споделял, че е предразположен към пълнеене и че едва ли не килограмите му се лепят от въздуха. Днес обаче той се похвали, че е свалил цели 9 килограма, благодарение на диета, която спазва вече няколко месеца.

Въпросният хранителен режим той препоръчва на всеки, тъй като не е особено тежък и суров. В него дори е разрешена консумацията на хляб, тъй като водещият не може да седне на масата, без насъщния. Той обаче се храни само и единствено с черен хляб, а от алкохолните напитки си позволява основно бяло вино.

[caption id="attachment_432565" align="alignright" width="300"]Митко Цонев Митко Цонев разкри диетата си[/caption]

"Стремя се да не смесвам хляб с картофи или ориз, което е всеизвестно правило. Както и по възможност да не ям месо с картофи. Най-важното обаче е размерът на порциите. Преди време не сядах на масата, без чинията ми да прелива до горе, а сега съм свикнал да се храня по типа гурме. Малка порция в малка чиния. От начало щях да полудея, защото считах, че ще си остана гладен, но зорът е само през първата една седмица, докато стомахът ти се свие и свикнеш да се засищаш с малко", обяснява водещият Митко Цонев.

Най-важното за него обаче бил фитнесът, който Митко Цонев не пропуска да посети най-малко четири пъти в седмицата. Той обясни, че никога не е работил за трупане на мускулна маса, а просто за стягане, здраве и тонус.

"Никоя диета не е успешна, ако не е съчетана със спорт. Дори и правилно да се храним, не горим ли калориите от приетата храна, не се получава нищо. Мързелът е най-големият враг на отслабването и това мога да го заявя със сигурност след толкова години ходене по мъките и люшкане от дебело към слабо и обратно", шегува се водещият Димитър Цонев.