Необяснимо нещо е химията между двама души. Нея или я има, или я няма... и за жалост не можеш да я предизвикаш дори с интелект, ако искрата липсва. Това ще осъзнае, при това по болезнен начин, Елена от "Ергенът". Да, тя е най-умната и интелигентна участничка във формата, но така и не успя да разпали страстта у Евгени Генчев.

Елена-Антоанета, както е пълното й име, не спира да води дълбокомислени разговори с Генчо, да тръби колко добре си хортуват, когато са заедно, но... целувките им си остават постни и започвани почти винаги от нея.

Доказателството, че химия липсва беше снощи, когато Елена отказа да остане в кухнята и настоя да присъства на коктейла, за разлика от Валерия Георгиева, която сама отстъпи мястото си на другите момичета и се оттегли като Пепеляшка край огнището.

И какво стана тогава - Евгени дори не погледна Елена на коктейла, камо ли да я покани на среща. А при Валерия отиде лично в кухнята, за да я помоли да излезе с него навън и да се видят насаме.

Това се забеляза от всички момичета, които изразиха на глас фактите - да, Евгени реално си пада по Валерия, както и по Айлин Бобева, която покани на втора индивидуална среща. Но Елена... Ах, Елена... Елена остана като гръмната, лицето й посърна и беше повече от явно, че не може и не иска да сдържа обидата си.