Около 2500 души съблякоха дрехите си, за да позират пред апарата на американския фотограф Спенсър Тюник на плажа Бонди в Сидни, като целта на проекта е да се повиши информираността за рака на кожата, предадоха Ройтерс и АФП.

Тюник, известен с организирането на масови голи фотосесии по света, използва мегафон, за да насочва участниците.

Творецът, който работи основно в Ню Йорк, си сътрудничи с благотворителна организация за повишаване на осведомеността за меланома, четвъртата най-често срещана форма на рак в Австралия. Според предварителни данни на властите в страната до края на тази година ще бъдат регистрирани 17 756 нови случая на заболяването, а 1281 души ще починат от него.

"Имаме възможност да повишим информираността относно прегледите на кожата и за мен е чест ... да дойда тук, да правя моето изкуство", каза Тюник на плажа в Сидни.

Робин Линднер, която участва във фотосесията, споделя, че е превъзмогнала притеснението да се съблече за снимките, в които според организаторите са се включили 2500 души.

"Бях тайно ужасена (и) трябва да си призная, че снощи си помислих: "Какво правя?". Но беше страхотно, всички бяха в добро настроение, проявиха уважение и наистина беше забавно", каза тя пред Ройтерс.

Спенсър Тюник е известен със своите масови голи фотосесии, които организира на известни места по целия свят. През 2010 г. той съблече повече от 5000 души пред Операта в Сидни, а три години по-рано в негов проект в столицата на Мексико се включиха рекордните 18 000 души, припомня АФП.

Източник: dir.bg

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки)

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 2

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 3

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 4

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 5

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 6

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 7

Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки) - Снимка 8