Да промениш цял празник и да хвърлиш в хаос дори тренираните служители на Бъкингам? Крал Чарлз определено успя да предизвика смут тази година. Новият владетел на страната изненада с решението си да промени коледните традиции и да събере семейството си в много по-различен състав.

До този момент семейството на Камила винаги е било изключвано от кралската Коледа и принуждавани да празнуват с майка си в тесен кръг. Откакто херцогинята на Корнуол се омъжи през 2005 година, тя е добре приета в двореца, но не и децата й. Въпреки че покойната кралица негласно ги приема, официално Лора и Том Паркър-Боулс, са поставени далеч от кралския двор. И нямат право да участват в официални или семейни срещи с официален характер.

След като Чарлз стана крал, той разпореди Камила да получи правото да покани собственото си семейство на официалната коледна вечеря в Сандрингам. На партито ще присъстват и внуците й. Въпреки че те са по-големи от кралските внуци, много е вероятно да бъдат настанени на една маса с по-малките деца на Кейт и Уилям.

Семейството планира да продължи традицията с празнуване на Коледа в Сандрингам, но останалата част от празниците ще прекарат в Норфолк. Там кралят има ловно имение, което е част от исторически парк. Що се отнася до останалите им близки, вероятно също ще прекарат празниците в Норфолк. Кейт и Уилям обаче остават дискретни по повод въпроса, дали и Хари ще присъства заедно със семейството си тази година.