Силви Вартан ще изпълни българска песен в памет на пророчицата

Гласът на световноизвестна певица от български произход ще огласи гроба на Ванга.

Силви Вартан е планирала специално посещение в Рупите и в частност дома и гроба на пророчицата Ванга. Това ще се случи по време на престоя й в България. Силви Вартан ще пристигне в София навръх Великден, заради предстоящия й концерт на 24 април. Тя ще остане в родината си близо седмица като през това време ще посети няколко свети места. Навръх Възкресение Христово, световноизвестната изпълнителка с български корени ще се черкува в Рилския манастир, а след това ще се отправи към Рупите, за да се поклони пред паметта на петричката пророчица.

[caption id="attachment_405517" align="alignleft" width="300"]Силви Вартан ще пее на гроба на Ванга Силви Вартан ще пее на гроба на Ванга[/caption]

Макар Силви Вартан никога да не е виждала пророчицата лично, тя винаги е била нейна вярна последователка. Ванга направила предсказание за родената в свогенското село Искрец още в началото на 80-те години пред нейни близки, които обещали, че ще предадат думите й. Именно този момент поставил началото на специалната връзка между пророчицата и Силви, тъй като прогнозите на Ванга се сбъднал, а певицата била убедена в силата й. В знак на благодарност, Силви Вартан ще извиси глас над гроба на Ванга, в изпълнение на някоя българска песен.

По време на престоя си в България, Вартан ще бъде придружавана от внучка си Илона. Според предварителните планове Дарина – детето, което Силви и съпругът й Тони Скоти осиновиха през 1997 година от българско сиропиталище също трябвало да я придружава по време на посещението й в родината. За съжаление обаче плановете им били осуетени от студентската й сесия. Запознати подчертават, че Илона е дъщеря на сина на световноизвестната певица с български корени от брака й с Джони Холидей – Дейвид. По настояване на Вартан, Илона посещавала уроци по български език в Париж.

За разлика от повечето звезди, Силви Вартан проявила скромност по отношение на бекстейджа и кетъринга по време на престоя си у нас. Единственото, което поискала е козунаци, омесени от нейната вярна приятелка, пише pik.bg.