Григор Димитров още е в отлични отношения с Мария Шарапова!

Григор Димитров вече е във втората седмица на турнира „Ролан Гарос“, провеждащ се в Париж. Българинът успя да премине доста леко през първите си съперници и то без да загуби сет. [caption id="attachment_644139" align="aligncenter" width="300"]Григор Димитров Григор Димитров и Шарапова още са добри приятели[/caption] Следващото му препятствие е Стефанос Циципас, с когото все още не са се срещали в мач от Големия шлем.

Освен с победите си на корта, Гришо е интересен на публиката и с личния си живот. След последната си победа първата ни ракета даде контролното интервю, в което беше попитан за условията в Париж, студеното време и как се чувства като осминафиналист.

Дотук добре. Димитров беше в добро настроение и отговаряше на всеки въпрос. Един журналист обаче реши да навлезе малко по-навътре в живота на Гришо и да го попита за бившата му приятелка Мария Шарапова. Двамата тенисисти бяха една от любимите двойки в спортните среди и бяха заедно близо три години. Руската красавица не крие възхищението си към нашата звезда, пишейки в биографията си, че той е бил изключителен джентълмен и постоянно я е подкрепял. Все пак, двамата решиха да се разделят и всеки си помисли, че между тях има лоши чувства. Заговори се, че Шарапова си е взела автомобила, който е подарила на Гришо, но до официално потвърждение така и не се стигна. Тенисистите обаче разбиха слуховете за вражда на пух и прах, когато участваха заедно в благотворително събитие, където свободно се шегуваха един с друг. Сега темата Шарапова отново беше зачекната. Репортер попита Гришо дали двамата все още поддържат връзка. „Честно да ви кажа, винаги съм ви завиждал за нея“, довършва журналистът, а цялата зала избухва в смях. И докато някои си мислеха, че Димитров ще замълчи и ще се ядоса, той доказа, че бившите гаджета всъщност могат да бъдат и добри приятели. „Все още може да ми завиждаш“, каза той с усмивка. Първата ни ракета допълва, че Шарапова се справя доста добре и двамата имат добри отношения. Димитров посъветва репортера да последва рускинята в социалните мрежи, за да разбере повече подробности за живота й. Мария се отказа от световния тенис на 33 години заради множество контузии. Според Гришо, това е било добро решение за нея, което е било взето след множество консултации и дълбоко обмисляне.