Григор Димитров споделя, че не се чувства на 30

Григор Димитров продължава участието си на АТР 500 в Акапулко, където записа две победи. Малко преди мача с Лоренцо Музети, българинът даде интервю за "Players' Voice", където разказа какви уроци е научил от пандемията и какво смята да прави с кариерата си. Говорейки откровено за своето семейство, тенисистът не скри, че мечтае да създаде свое.

Нова фаза от живота

"Скоро ще навърша 30 години и честно да си призная, не съм се замислял досега за това, но единственото, което мога да кажа със сигурност, е че съм развълнуван. Не съм млад, не съм и стар, но имам усещането, че навлизам в нова фаза от живота, когато започвам да гледам на себе си по различен начин, разбирам една идея повече какво искам от живота си и мога да премахна ненужните неща, които ме заобикалят, тъй като не искам да губя време за неща, които наистина не допринасят към мен", казва той.

Съзряване

По думите на Гришо, той усеща, че съзрява, но определено не се чувства на 30, не и психически. В момента той крои планове за състезания на високо ниво и се надява физическата му форма да му позволи да участва в повече, но когато дойде времето да се раздели с тениса, той иска да се занимава с други неща, които го правят щастлив. А любимите хора са едно от тях.

Нови неща

"Така освен тенис, да се надяваме да имам семейство в бъдеще, а също така планирам и да работя върху други неща, които винаги съм искал да направя. Тогава, когато дойде време да се сбогувам с едно нещо, ще бъда готов за другото с отворени обятия и развълнуван за следващата глава от живота си", обяснява той. Спомняйки си за началото на пандемията и невъзможността да играе на корта дълго време, а после и заразяването му с коронавирус, Димитров посочва, че те му помогнали да оцени какво има. "...Мисля, че често пренебрегваме нещата, които ни заобикалят, независимо дали това е красивият изгрев, или възможността просто да седнем и да пием кафе с приятели. Приемахме толкова много неща в живота за даденост, което е нещо нормално; животът се ускорява, искаме твърде много и си поставяме цели, които изискват толкова много от нас, че изпускаме нещата от поглед. Но мисля, че тази гледна точка се промени за всички и може би щастието оттук нататък ще се филтрира малко по-различно", споделя още той.

За Лолита Османова

Българинът не коментира връзката си с Лолита Османова, но посочва, че в това несигурно време, в което се намираме, иска да живее така, че да се наслади на всеки един настоящ момент, най-вероятно визирайки и чувствата си към рускинята, която е неотлъчно до него на турнирите.

Гостуване при родителите

Наскоро Димитров и приятелката му бяха на почивка във Флорида. Според близки до двойката, след това те са заминали за Маями, където са гостували за кратко на Елдар Османов, който одобрил спортиста. Това доказват и публикации на дъщеря му, на които тя се е отбелязала от дома на родителите си. [caption id="attachment_660819" align="aligncenter" width="300"]Григор Димитров мечтае за семейство сн. Инстаграм Григор Димитров мечтае за семейство сн. Инстаграм[/caption] "Баща ми е от кавказката република Кабардино-Балкария, а майка ми е арменка", разкри красавицата за произхода си, отговаряйки на въпроси на свои последователи в Инстаграм, предават от tialoto.bg.