Карибите – приказно място, приютило рая на земята. Но дали само него? Малък пристанищен град ражда най-интересната и завладяваща пиратска история на всички времена, за него се носят легенди. Става „главен герой“ на филми за пирати и туристическа дестинация на феновете им.

Градът е определян, като Содом и Гомор на земята и неговото име е Порт Роял. Поради благоприятното си разположение на кръстопът на стотици търговски пътища, той се превръща в рай за пиратите.  В него търговията кипи, а развратът става норма на поведение.

В него се леят тонове ром в десетки, а дори и стотици средновековни пивници.

Ключовият град е открит от испанските мореплаватели още преди 1500-ната година. 15 години по-късно Колумб успява да покори града, като испанската империя успява да задържи контрола над него почти 150 години.

Ключовият град се явява и „ябълка на раздора“ между испанската и британската империя, като последните успяват да го превземат около 1650-та година. Порт Роял е определян, като перлата на Карибско море.

Любопитното е, че британската империя прибягва до любопитен ход за защита на града от чужди набези – те си сътрудничат с пиратите, които е трябвало да пазят графа от нашественици. Едно от бележитите пиратски имена тогава е именно капитан Морган.

Източник: blitz.bg

Град „Содом и Гомор“ крие впечатляващи и ужасни истории, вижте кой е