Световната история на вибратора започва през далечната 1869 година, когато американският лекар Джордж Тейлър е първият, който патентова шезлонг, по средата на който е монтирана главичка, привеждана в движение с парен двигател. След това бързо се нарояват разни технологични вибраторни атрибути, заместващи естествените като краставици и моркови.

В края на 19 век интимното постижение на индустриалната епоха пристига и в България с палавата съпруга на един от кметовете на Търново и смятан за дясна ръка на Стефан Стамболов – Панайот Славков.

Марийка Славкова отива на разходка в Париж, но историята мълчи дали бива придружена от съпруга си или от някой друг представител на силния пол. Пред приятелки тя с удоволствие разказва за купения от Париж вибратор, който пренесла в България с доста въпроси на митницата. Митничарите, които виждат за пръв път чудото на техническия прогрес дълго разпитват Славкова какво е това.

Тя не е от срамежливите и има добро самочувствие на обгрижвана и глезена жена. Поглежда митничарите, усмихва се и заявява, че това е неин кеф и струва прескъпо. След това допълва, че на него пише на френски, че е „каучуково приспособление за сладка радост и незабравими преживявания“.

Тук вече митничарите започват да се досещат за какво иде реч и на лицата им грейват ехидни усмивки. Един от тях не се сдържа и я пита за какво й е това чудо като си има мъж вкъщи, а тя му отговаря, че той вече не върши работа.
Месеци наред служителите от митницата разказват за дългото каучуково приспособление, внесено у нас от Марийка Славкова.

Те се затрудняват сериозно при определянето на митото за вибратора, но предвид знатния й произход и първенството на необикновената стока, налагат нищожна сума за плащане.
Мълвата за странната вещ, която може да замени мъжа в кревата стига и до търновските вестници.

Новината стига и до съпруга на Марийка Славкова – Панайот Славков. Твърди се, че въпреки това той се правел, че не чува и не разбира за какво си шушукат съгражданите му. Заговорело ли се на тази тема, той деликатно ставал от масата и се прибирал в аптеката си или у дома в сърцето на Търново.

Славков, който по онова време бил видна личност не показвал никаква ревност или пък засегнати мъжка чест и достойнство.
Когато научава за секс скандала, с който Стефан Стамболов пада от власт, Марийка заявява, че това не може да бъде, тъй като нейния хич го нямало в тези работи.
При все, че е женкар и комарджия, Стамболов наистина няма нищо общо със скалъпената от враговете му история, описана във вестник „Свободно слово“ през 1894 г. В материала било описано, че Стамболов, военният му министър подполковник Савов и Славков, блудствали със законната министерска съпруга.

Прочитайки материала Стамболов е категоричен, че няма как да направи нещо толкова гнусно, а Марийка Славкова е категорична, че мъжът й „хич го няма по тези работи“.
Някои слухове дори свързват стамболовия министър с хомокескуални наклонности, за които по онова време съвсем не е прието да се говори.

Макар и измислен, сексскандалът сваля Стамболов от власт, скоро след което министърът на земеделието Панайот Славков става кмет на Търново.
Домът им се прочува с това, че при посещенията си в старата столица, Фердинанд винаги отсяда у тях
Източник: Уикенд

Горещи разкрития за „пристигането“ на първия вибратор у нас