Любо Нейков прибира баща си в столицата!

Актьорът и продуцент Любо Нейков се оказа с голямо сърце. Пухкавият комик твърдо е решил да вземе при себе си, в столицата, баща си. След като родителят му овдовя, той не иска да го оставя сам в родния Червен бряг. [caption id="attachment_548221" align="aligncenter" width="300"]Любо Нейков Любо Нейков се оказа син за пример[/caption] Припомняме, че майката на Любо Нейков почина големия християнски празник Благовещение. Жената си отиде от този свят точно на 70 години. Звездата от „Столичани в повече” се утешава от загубата с мисълта, че починалите на голям празник са благочестиви хора. И те отиват директно в Рая. Но той силно се притеснявал за баща си, който също бил с разклатено здраве.

Затова искал да го прибере в София, за да е под наблюдение на най-вещите кардиолози, като проф. Иво Петров, приятел на Нейков.

Възрастният мъж обаче се опъвал и не искал да ходи в столицата. Той отлагал пътуването си с мотива, че иска да минат 40 дни от смъртта на съпругата му и тогава да стегне куфарите. А през това време спокойно да посещава и гроба на жена си. Съгражданите на бай Иван обаче били убедени, че през лятото той пак ще се върне в къщата си в малкия град в Северна България. За да разсейват баща му, Любо Нейков разчитал на помощта на дъщеря си и на племенницата си. 8 годишната Ани била голямата слабост на дядо си Иван. А племенницата му Ива, която е студентка по акушерство и стажува в „Майчин дом”, остана сираче без време. Баща й, братът на Любо Нейков, си отиде покосен от инфаркт през 3013 година, само на 44 години. Смъртта му съсипа майка му, която също си тръгна без време от този свят. Ина също била много обичана от възрастния мъж и той не можел нищо да й откаже. Още преди смъртта на сина си кръвното на дядо Иван силно играело и това тревожело силно Любо Нейков. Затова той искал колкото се може по-бързо да го прибере при себе си. Любо Нейков се грижел всеотдайно и за голямата Стоянка Мутафова. Той й правел различни услуги, за да се чувства добре и комфортно. Комикът уредили ресторнт, в близост до дома на голямата актриса, за да й носят готови ястия, когато пожелае.