10 града, които не оправдаха големите надежди на туристите

В света има 10 града, които съвсем не оправдаха големите надежди на туристите. Тези световноизвестни дестинации са водещи в списъка на Reddit за най-посещавани и най-разочароващи световни забележителности, пише tocka.com.mk. Вижте и кои са те:

1. Париж, Франция

„Париж беше толкова мръсен, а аз дори не бях подготвен за френското презрение към туристите. Вярвах във филмовата версия на Париж.", пише потребител от САЩ за столицата на Франция.

2. Лос Анджелис, Калифорния

„Винаги съм си представял, че това е град на блясъка. — Но не е така. Много мръсно, твърде скъпо и твърде много хора.“, гласи оценка на потребителите.

3. Маракеш, Мароко

„Преди 2000 г. беше невероятно, но сега е като Дисниленд версия на тяхната култура, предназначена да обслужва западните туристи. Половината от уж ръчните им сувенири са евтини копия от Китай. И непрекъснато ни преследват измамници", коментират Мароко.

4. Манила, Филипините

„Движението беше ужасно и беше много мръсно. Красиви сгради, но цялото преживяване беше много стресиращо.“, гласи оценка за островната държава.

5. Пекин, Китай

"Аз съм тъмнокож. Слязох от влака в Пекин с брат ми и всички ни гледаха, сякаш сме престъпници. След което хората просто извадиха телефоните и започнаха да ни снимат. Боях се от въоръжената охрана навсякъде и не ми беше никак приятно да ме докосват и подиграват в метрото.“, споделят впечатление от пътуване до Китай туристи.

6.Дубай, Обединени Арабски Емирства

„Ужасно място. Луксозни търговски центрове и хотели за западняците и улици, пълни с бедни хора. Наистина се вижда в каква мизерия е построено цялото място.", гласи мнение на пътник, ходил до Дубай в командировка.

7. Лас Вегас, Невада

„Намразих Лас Вегас толкова много. Толкова сух, пълен с боклук, опушен.", коментират посетители.

8. Брюксел, Белгия

„Всичко се плаща, дори да отидеш до тоалетната или да пиеш вода. А когато поисках вода от чешмата, сервитьорите се отнесоха грубо към мен и приятелите ми", коментира преживяванията си един американски турист.

9. Атина, Гърция

"Историческите места са красиви, но всичко останалото е много мръсно." „Нямах търпение да посетя Атина, защото съм грък. Но въздухът е ужасно мръсен, а всички известни руини са в близост до ужасно зле построени градски сгради.“, коментират туристи. [caption id="attachment_688184" align="aligncenter" width="300"]Големите надежди! 10 града, които разочароваха туристите сн. Уикипедия Големите надежди! 10 града, които разочароваха туристите сн. Уикипедия[/caption]

10.  Неапол, Италия

„Бях на голямо европейско пътуване, след като завърших колеж и прекарах един месец в Италия. Неапол беше най-лошото място, което някога съм посещавал. Остарял, занемарен, мизерен, опасен. Никога не бих се върнал.", дават крайна оценка на града туристи.