В подкаста на Тото певецът Сашо Роман разказа любопитни случки от близостта си с видни мутренски босове като Иво Карамански и шефът на ВИС-2 Георги Илиев.

С Главния на ВИС-2 Сашо Роман се срещнал в заведението на Коко Динев „Кошарите“, където пеел. Тъй като собственикът и Георги Илиев били добри приятели, босът на висаджиите често бил в кръчмата.

Георги Илиев още с влизането си отишъл при Сашо Роман и му поръчал любимата песен от репертоара му „Гълъбите бели“.

„Хайде, знаеш я моята песен! И ми изсипа купчина от 10 бона – много пари за онова време“ – спомня си ромският изпълнител. Парите, естествено, той разделил с колегите си музиканти, както е прието да се прави с парсата.

Георги Илиев, едва ли не, взел Сашо Роман под крилото си. Запазил му маса в заведение на групировката и дори му поръчал да му ушият два костюма в модно столично ателие.

Георги Илиев поръчал 2 костюма на Сашо Роман в модно ателие

„Бях под тяхно крило. Взеха ме във ВИС-2. Под тяхна закрила бях. Никой копче не можеше да ми каже“ – спомня си сега 68-годишният Сашо Роман. Той признава обаче, че от силоваците взимал само парите от поръчките на песни. Но и те след време се стопили, защото бил с „широки пръсти и голяма душа“.

Източник: „Уикенд“