Писателят и панелист в предаването „На кафе“ Георги Блажев стана баща на дъщеричка. Тя се появи на бял свят на 23 октомври. От думите му става ясно, че половинката му Ива Папазова и бебето, на което са дали името София, са добре. И не пропуска да уточни шеговито, че малката е зодия Везни.

 

Георги Блажев се похвали и че е бил неотлъчно до жена си по време на раждането. Не спира своята активност дори и от болницата – снима се с бебето и веднага го показва, но със скрито лице.

 

Ето какви бяха първите му думи към дъщеря му: „София Блажева, освобождавам четиристаен апартамент с гледка към Витоша в сърцето ми. Настанявай се. Ива Папазова, ти си много по-смела, силна и борбена от мен. Цял живот ще те нося на ръце, глезя и заслужавам“.

 

Сподели и мотива си да присъства на раждането на дъщеричката си, подчертавайки, че не е изпитал никакъв страх, а дори напротив – изживяването е било страхотно. Отбелязва, че още щом влязъл в родилната зала и видял Ива там, му се сторило абсурдно да си тръгне преди „страшното“. Чак го е срам, че до последно обсъждали да чака в кафенето.

 

Георги Блажев: Изживяването около раждането на дъщеря ми бе страхотно!

 

Определя първото раждане като скок в непознатото за жената и подчертава дебело, че в такъв случай от мъжа се изисква да е парашут, да й държи ръката, да я гали по косата и да пуска тъпи смешки, подскачайки до нея на швейцарска топка, да я води до тоалетната, да й обяснява как изтощена, със системи и по болнична нощница е егати мацката, да повтаря „още малко“, когато очевидно е надвиснало многото.

 

Признава, че вече е закачен за Ива с хиляди корабни въжета, кукички, вендузи и 16 тона лепило, а сърцето му буквално се е разширило, за да побере още любов към нея. И не пропуска да заключи, че това не е геройство, а най-нормален акт на обич.

 

Георги Блажев: Изживяването около раждането на дъщеря ми бе страхотно! - Снимка 2

 

Георги Блажев е получил огромна подкрепа от почитателите си. Гала и Стефан пък го изненадали с цял куп вестници, които излезли да купят от датата на раждането на София.

За Ива това е първа рожба, но Блажев има 3-годишен син Боян от първия си брак. Момченцето е приело много добре новината, че вече е батко.

 

И макар да има един развод зад гърба си, писателят не се плаши да надене отново брачния хомот и се сгоди за Ива след едногодишна връзка. Няма търпение да я отведе и до олтара. Категоричен е, че в нейно лице е открил сродната си душа и иска отново да опита от семейния живот. Дата за сватбата все още не е насрочена, но по всяка вероятност ще се състои, след като Ива се съвземе от раждането. Вярва, че човек не бива да се плаши от минали грешки, а смело да гледа напред към новите хоризонти.

Източник: Уикенд