Милиардерите са повече от всякога. Според годишната класация на Forbes за най-богатите хора в света, в която влиза и Тейлър Суифт, броят на хората със състояние, надхвърлящо 1 млрд. долара (800 млн. паунда), се е увеличил със 141 души спрямо 2023 г.

Милиардерите също така са по-богати от всякога, като общите им активи се оценяват на 14,2 трлн. долара - с 2 трлн. долара повече в сравнение с 2023 г. и повече от БВП на всяка държава с изключение на САЩ и Кита

Общото им богатство се увеличило със 120% през последното десетилетие, докато жизненият стандарт на милиарди хора по света се е понижил в резултат на инфлацията и кризата с разходите за живот.

"Годината беше невероятна за най-богатите хора в света - милиардерите по света са повече от всякога", казва Чейс Питърсън-Уитхорн, редактор по въпросите на богатството във Forbes. "Рекорден брой от 14 сантимилиардери (100 млрд. Долара) имат 12-цифрено състояние. Дори във времена на финансова несигурност за мнозина, свръхбогатите продължават да процъфтяват."

Тейлър Суифт е един от 265-те нови участници в списъка на Forbes тази година. 34-годишната Суифт достигна до този етап със състояние, оценявано на 1,1 млрд. долара, след рекордното си турне "Eras" и концертния филм.

 

Източник: theguardian.com