Макар към момента романтичните отношения между Филип Буков и любимата му – студентката по журналистика Ива да вървят по мед и масло, то нещата помежду им невинаги са били така. Оказва се, че двойката, които са заедно от година и половина, са преживели кратка раздяла преди време. Това се е „случило“, докато той бил на другия край на света като участник в „Сървайвър“. За щастие след това двамата успели да изгладят недоразуменията помежду си и сега любовта им процъфтява.

 

Макар да е абсолютен мачо, на много хора Буков им изглежда твърде нежен, лъскав и напудрен и именно това е причината в началото на кариерата му мнозина да го мислят за гей. И днес не са рядкост случаите, в които го питат за сексуалната му ориентация. Той признава, че непрекъснато му се налага да отбива свалки от хомокексуални, включително и от свои колеги.

В този ред на мисли той отсича, че няма нищо против гейовете и дори има такива приятели, но категорично е хетеросексуален.

 

За случката с раздялата с приятелката си, Филип Буков споделя: „Истината е, че с приятелката ми се бяхме сдърпали за малко, но нямаше нещо драматично. Вече всичко е наред. Много се разбираме и се обичаме”.

В началото на връзката им Ива неистово ревнувала благоверния си от почитателки и екранни партньорки, но после претръпнала и спряла да изпитва такива негативни емоции. Вече не се

дразни от колежките му, с които понякога имал любовни сцени. „Ревността може да убие всяка връзка! Моята професия е такава, че жената до мен, трябва да ме разбира", категоричен  е Филип.

 

Приятелката на актьора е студентка в Софийския университет. В момента е в последен курс. Младата дама не е популярна в публичното пространство. Филип е споделял, че с

нея много си допаднали още от самото начало не само като визия, но и като характери. Не искали обаче да избързват и около месец били само приятели. Чак после решили да задълбочат отношенията си.

Преди да се захване с Ива, Буков не вярвал в истинската и искрена любов, макар че най-дългата му връзка продължила цели 9 години. Тогава и двамата били още ученици. С девойката започнали да се срещат в 12-и клас, но чувствата им не издържали във времето. За съжаление, артистът не се разделил приятелски с бившата и днес не поддържат отношения. „Тя искаше брак и дете, а аз не се чувствах готов. Бяхме много млади”, коментирал е Филип причините за разлъката.

 

С днешна дата обаче това се е променило и той иска сватба, а защо не и наследник. С настоящата му половинка се грижат за куче, но са напълно готови да посрещнат и нов член в семейството. Само изчакват Ива да завърши висшето си образование.

 

Преди да стане популярно лице Буков е водил доста бохемски начин на живот. Имало е моменти, в които е злоупотребявал с алкохола и наркотиците.

„Работех като момче за всичко. Тогава бях в най-трудния период в живота си. Да, посягал съм към дрогата, но тези вредни навици са останали в миналото. Занимавах се с бокс. Този спорт често предполага едно влияние от един определен контингент хора, където животът е лесен, където парите се изкарват за час-два, където наркотиците не се заплащат. Така се случи, че в този период и аз се подхлъзнах”, разказвал е артистът.

 

Търсейки своето място под небето, той решил да зареже нощните забавления и да се запише в НАТФИЗ, където да учи актьорско майсторство. Продължил обаче да живее на високи обороти и спортът останал неизменна част от живота му. Сега се занимава със сноуборд, бокс, колоездене, кайт, мотоциклетизъм.

Запален е по фитнеса от години. Преживял е много травми, които са изисквали сериозна лекарска, дори хирургична намеса.

 

От няколко месеца Буков върти и страничен бизнес. Той продава хранителни добавки. Казва, че като активен спортист е пробвал всякакви – те обаче били или твърде скъпи, или не му харесвали на вкус. Затова потърсил оптималния вариант, който да предлага на клиентите си. По този начин си докарвал няколко хилядарки месечно.

 

През последните седмици звездата преживя удар в професионален план. Както стана ясно, той няма да е водещ на новото шоу „Островът на 100-те гривни”. В тази роля ще влезе колегата му Александър Сано. Доскоро Буков беше фаворит за водещ, но изцепките след „Денсинг Старс" променили плановете на Би Ти Ви. Говори се, че Филип редовно закъснявал и влизал в конфликт с продукцията, което довело и до изгонването му. Той недоумява защо са постъпили така с него и смята, че се е справил идеално с ангажиментите си на танцьор, макар и аматьор.

Източник: Уикенд