Хазал Кая получи оправдателна присъда по дело за обида, което пандизчия и бивш военен, водеше срещу нея. Ако Темида не я бе пощадила, актрисата щеше да лежи в затвора 2 години и 4 месеца, а щеше да плати и солидна глоба.

Съдът прецени, че тв звездата не е извършила престъпление, бълвайки огън и жупел по адрес на сержанта изнасилвач Муса Орхан в социалните мрежи. През 2020 г. мъжът обладал против волята й 18-годишната Ипек Ер, а тя не могла да плеглътне обезчестяването си и малко по-късно се самоубила с пистолет. Впоследствие злодеят с пагони бил разжалван и тикнат в кауша за срок от 12 години.

Фериа заклейми долен изнасилвач

Орхан твърди, че се почувствал засегнат от думи на г-жа Кая, но последната не е престъпила закона – коментират магистратите процеса „Орхан срещу Кая“.

Екранната Фериа от „Огледален свят“ не за пръв път печели дело, припомнят запознати. Преди време тя осъди бившият си хазяин Рухет Генч да й плати 430 хил. турски лири, задето през 2019 г. й предоставил мухлясала квартира.

„В стаята се носеше непоносима миризма на плесен – под тапетите всичко беше изгнило. Нямаше как да живеем на такова място, а нашият хазяин отказа да ни върне парите, които бяхме предплатили“ – обяснява Хазал Кая.

Източник: „Уикенд“