Това вероятно е най-голямата мистерия в Русия! Бившият лидер на "Вагнер" Евгений Пригожин е жив и се движи с влак за Москва. Снимката на мъж, който поразително прилича на покойния лидер буквално обиколи целия свят.

"Евгений Пригожин е жив и се крие", гръмнаха социалните медии. Според мнозина, бившият приятел на Путин се е покрил и в момента обикаля Русия инкогнито, за да не пречи на руския лидер. Но колкото и да е интересна тази теория на конспирацията, антрополози установиха, че формата на ушите на снимания пътник е различна. И вероятно не става въпрос за Пригожин, освен ако не си е направил пластична операция.

Това не е първият път, когато лидерът на "Вагнер" минава под прикритие и инсценира смъртта си, за да избегне наказателна екзекуция. Преди години той изчезна по този начин и в Латинска Америка. Не се знае обаче дали сега става дума за подобен опит, или наистина Пригожин е починал. Тъй като този път уж и тленните му останки бяха идентифицирани.

"Едва ли лидерът на "Вагнер" ще тръгне да пътува с железници? Това е лъжа", коментират в мрежата. Според други обаче, той в момента просто не иска да пречи на Путин и двамата са се разбрали да мине под прикритие, но да живее.

Припомняме ви, че след военния марш срещу Москва, Пригожин се укри в Беларус, а президентът Лукашенко дори лобира за него пред Путин. Президентът на Русия не коментира случая, но няколко седмици по-късно самолетът, на който уж се е возел Пригожин, се разби край Петербург. Оцелели нямаше. Пригожин беше погребан с почести, а Путин беше посочен за смъртта му.