Остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка от мнозина българи. Все повече сънародници се насочват към това райско място в Гърция.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров

Изборът се обяснява с много фактора: лесен достъп (най-често с автомобил и ферибот), множество плажове, плажни барове, ресторанти с разнообразие от кулинарни изкушения, очарователни гледки и изключително чисти води.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 2

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 3

Цената на билета за ферибота от Керамоти до острова за родителите, децата и автомобил, е 38 евро в посока. Пътуването с него трае около 30-40 минути, след което стигате до главния град на Тасос - Лименас, което означава "пристанището". Той е както търговски, така и административен център на острова.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 4

Тасос предоставя на посетителите разнообразие от природни красоти и възможности за наслаждаване на вкусната традиционна гръцка кухня.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 5

Един от известните плажове – просторен и с дребен пясък е Златният плаж. Там цената на два шезлонга и чадър е 10 евро, а на първата линия са по 20 евро.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 6

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 7

Също така има свободни зони за полагане на хавлии и чадъри, а най-любопитното е, че паркингът е безплатен. В ресторанта на плажа се предлага голямо разнообразие от ястия и напитки, като основните цени варират между 12 и 18 евро за порция.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 8

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 9

На "Златния плаж" традиционният през лятото коктейл Мохито струва 10-11 евро. Там, подобно на плажовете в България, се разхождат търговци, предлагащи всичко – от чанти и очила до бижута и храна. Например поничката се търгува за 3 евро, а варената царевица - за 2,5 евро.

Ето защо българите обичат този близък до нас остров - Снимка 10

Източник: blitz.bg