Президентът Румен Радев не спира да трупа поддръжници и симпатизанти - и като държавен глава, и като опитен летец. Но се оказва, че има все по-голяма конкуренция в лицето на собствената си майка. Баба Станка Радева е опасна жена и мнозина все още гледат в ступор и се дивят как така се е решила да изкара шофьорски курсове и да се сдобие с книжка на... 80 години.

И това е самата истина, потвърдена от нея, която вече е на 83 лазарника. Направила го след гибелта на съпруга си, тъй като трябвало често да се придвижва до градовете, а автобусите били нередовни. Синът й Румен й купил автомобил и й заръчал много да внимава как шофира, очите й да са отворени на 16, щом е решила да кара.

Ето я родната къща на президента Радев: Майка му Станка показа дома си! (опасна е - изкара книжка на 80 год. - СНИМКИ)

Но Станка Радева се "възползва" от подаръците на президента дотук. Тя продължава да живее в къщата си в село Славяново, хасковско и не дава да се издума Радев да й прави ремонт. Не искала да тежи на децата си - нито на него, нито на кака му Лозана, която навремето е работила като стюардеса.

Ето я родната къща на президента Радев: Майка му Станка показа дома си! (опасна е - изкара книжка на 80 год. - СНИМКИ) - Снимка 2

Ясно се вижда, че къщата е стара и в доста отношения плаче за ремонт - като се започне от дограмите и изолацията, двора и се свърши с оградата. Но Станка се чувства добре и се вълнува най-много от двора и продукцията си, с която се гордее.

Ето я родната къща на президента Радев: Майка му Станка показа дома си! (опасна е - изкара книжка на 80 год. - СНИМКИ) - Снимка 3

Макар на тези години, тя още работи сама по двора, където отглежда овощни дръвчета и си има оранжерия за зарзавати, чиито вкус не заменя за купешките. Радев идвал по-рядко, защото е зает, но когато може, хващал мотиката. Децата му също. По-често идвала внучка й София - щерка на Лозана и помагала в работата.

Ето я родната къща на президента Радев: Майка му Станка показа дома си! (опасна е - изкара книжка на 80 год. - СНИМКИ) - Снимка 4

Източник: Ретро