Антонио Бандерас има сериозна конкуренция в битката за "Оскарите"!

Южнокорейският филм „Паразит” ще се бори за Оскар в най-оспорваната категория-за най-добър филм заедно с „Жокера” "Пълно ускорение", "Ирландецът", "Джоджо Заека", "Малки жени", "Брачна история", "1917" и "Имало едно време в Холивуд". [caption id="attachment_615715" align="aligncenter" width="223"]Антонио Бандерас Антонио Бандерас в битката за "Оскарите"[/caption]

През всичките 92 години, в които стотици хора, посветили живота си на киното, създават филми. И мечтаят някой ден тяхното име да бъде произнесено от подиума, на който се раздават най-жадуваните златни воини, се броят на пръсти случаите, в който чуждоезични творби са включвани сред номинациите за най-добър филм, уточняват от „София филм фест”.

Организаторите на кинофорума в нашата столица обещават да покажат „Паразит” през март на българска публика. Режисьорът на „Паразит” Понг Джун Хо, пък ще се бори за наградата за най-добър режисьор заедно с Тод Филипс за "Жокера", Сам Мендес за "1917", Мартин Скорсезе за "Ирландецът" и Куентин Тарантино за "Имало едно време в Холивуд".

В категорията за най-добър актьор са номинирани Антонио Бандерас за "Болка и величие", Леонардо ди Каприо за "Имало едно време в Холивуд", Адам Драйвър за "Брачна история", Джонатан Прайс за "Двамата папи" и Хоакин Финикс за "Жокера".

Носителката на "Оскар" за най-добра актриса ще бъде избрана измежду Синтия Ериво за "Хариет", Сирша Ронан за "Малки жени", Скарлет Йохансон за "Брачна история", Чарлийз Терон за "Бомба със закъснител" и Рене Зелуегър за "Джуди".