Несъмнено, ако съществуваше класация за най-коментирана светска двойка, то Радина Кърджилова и Деян Донков щяха да я оглавят с раздялата си това лято. Подробностите около нея излизат на час по лъжичка, а според най-прясната клюка, актрисата е кръшнала първа от правия път като е сложила рога на мъжа си с колегата си от Народния театър Пламен Димов, при това още преди година.

 

За аферата на двамата се говори под сурдинка още от юни, но до момента никой от двамата не е потвърдил. Въпреки това в Народния театър вече упорито се шушука, че отношенията им са сериозно и по всяка вероятност в най-скоро време ще ги извадят на светло. Тръпката между двамата се появила още преди година и половина, когато репетирали рамо до рамо в спектакъла „Разходка с Гогол“. Две години преди това, Пламен станал баща на момченце, което е и първата му рожба. То се родило в началото на март 2021 г., а Радина родила втората си рожба – синът й Йоан три седмици по-късно.

Пламен Димов

Две години след тези паметни събития в живота на двамата, Кърджилова и Димов влизат в актьорския състав на спектакъла „Разходка с Гогол“ и това променя изцяло живота им. Говори се, че Радина дълго време се въздържала от задълбочаване на отношенията с младия си колега и положила огромни усилия да бъде примерна майка и съпруга, макар с Деян да не успяха да стигнат до официален брак през 13-те години на връзката им и раждането на двете им деца.

 

Както е известно, актрисата изкара миналото лято като официална половинка на Донков, а междувременно е разпределена в още един спектакъл с Пламен – „Хага“ на режисьора Галин Стоев, в който много по-голяма роля от съперника си има Донков, който обаче се отказва от участие в спектакъла в последния момент, тъй като е насочен срещу руската окупация на Украйна. Динката изпитва страх, че хората на Путин може да го убият и така ролята му бива дадена на талантливия Димов, който изиграва и още няколко герои в същото представление, справяйки се блестящо. По онова време на никого не му минава през ума, че освен ролята Димов ще отмъкне и жената на Донков.

 

Макар Радина да изкара лятото на 2023 г. с бащата на двете си деца, ледовете помежду им ставали все по-дебели с времето и по Коледа вече се разделили официално. В същото време и Пламен се разделя с майката на детето си. Към днешна дата двамата с Кърджилова вече имат и трето общо представление „Венецианският търговец“. Затова мнозина от артгилдията предполагат, че е въпрос на време да признаят връзката си.

 

За Деян пък се говори, че също не стои мирен в очакване Радина да се върне, макар все още да няма официална половинка. При все, че предвид всичко, което Кърджилова е изтърпяла през годините не е трудно човек да я разбере и оправдае, актьорът все пак се чувствал наранен от изневерите на жена си.

 

След скандала с Радина, зарязаният актьор обяви, че напуска Народния театър и засега си взел почивка от първата ни сцена с идеята, че някой ден може да се върне отново там. Той обаче смята да спре окончателно да работи с Радина и щял да търси друга актриса за ролята й в общото им представление „Любовникът“, което се радваше на огромен зрителски интерес. Актьорът планирал занапред да се ориентира основно към комедийни образи, очевидно усетил, че в тях има повече пари, отколкото в драмите.

Източник: Уикенд