Лятото дойде и всички сме готови за заслужена почивка. Някои предпочитат планината, докато други се наслаждават на морския бряг. Въпреки това, давайте да бъдем честни, повечето хора мечтаят да разпънат кърпата на плажа.

Ето кой е най-дългият плаж в България

Всеки има своя любимо местенце на морето. Някои предпочитат да посещават едно и също място всяка година, докато други се радват на разнообразие и се отдават на нови предизвикателства. Въпреки това, малко хора знаят кой е най-дългият плаж в България.

Ето кой е най-дългият плаж в България - Снимка 2

Да разберем заедно как се казва и каква е историята му:

Той се нарича плаж Шкорпиловци и се намира в близост до селото с такова име. Простира се на дължина от почти 13 километра, а в някои места достига впечатляващата ширина от 100 метра. Освен че е безспорно най-дългият плаж в нашата страна, той също така е и най-просторният.

Ето кой е най-дългият плаж в България - Снимка 3

Плажът е част от изключително дълга пясъчна ивица, която започва от къмпингите "Рай" и "Романтика" на север и се простира до Черни нос на юг. Шкорпиловци е един от най-екологично чистите и запазени плажове по Черноморието.

Едно от големите му предимства е, че се намира само на 40 километра от морската столица Варна. Това го прави удобно и привлекателно място не само за хората от региона, но и за посетители от цялата страна. Плажът е разположен на около 2 километра от село Шкорпиловци.

 

А знаете ли от къде идва това име?

То е наречено на братя Шкорпил - едни от най-известните приятели на България в края на 19 и началото на 20 век. Те са трима братя чехи, двама от които оставят дълбока следа в историята на България.

Източник: blitz.bg