56-годишната актриса печели първия си "Оскар" през 2003 г. за образа на Вирджиния Улф във филма "Часовете", където играе с Мерил Стрийп и Джулиан Мур. Сега Кидман казва, че триумфът в кариерата ѝ е бил сладко-горчив.

"В личния си живот се борех с различни проблеми, но професионалният ми живот вървеше толкова добре. Това се случва, нали?" Кидман разказва пред автора Дейв Каргър в новата му книга "50 нощи с Оскар", чрез People.

Звездата от "Топ гън" Круз подава молба за развод с Кидман през февруари 2001 г., като посочва "непреодолими различия". Двойката се омъжва през 1990 г. и осиновява децата си Конър, сега на 28 г., и Изабела, сега на 31 г.

Докато се качва на сцената, за да приеме наградата си за най-добра актриса, Кидман за кратко се срива, след което се успокоява и казва: "Ръсел Кроу каза "не плачи, когато се качиш там" и сега аз плача."

След емоционалната си реч Кидман заяви, че иска да се прибере у дома.

"Аз не съм голямо момиче за партита, така че щях да пропусна партито на Vanity Fair, но всички казваха: "Трябва да отидеш. Трябва да минеш през партито, носейки наградата си "Оскар" - спомня си Кидман.

"Казах: "Това изглежда като злорадство и не е смирено. Като какво? Не можеш да минеш, носейки наградата! Това ми се струва наистина неуместно. Те казват: "Това е, което правиш."

Кидман все пак присъства на празненството със своя "Оскар" в ръка.

"Така че аз буквално влязох, носех го, бях напълно претоварена, емоционална, разтреперана и не ми беше приятно. Бях почти извинителна, което е толкова глупаво. Иска ми се да можех да му се насладя повече", каза тя.

Източник:people.com