Първият ерген на България – Виктор Стоянов продаде старата си „Тесла“ 3 и си купи по-новия модел „Y“. Оказва се, че фитнес инструкторът е пътувал до Германия, откъдето е купил возилото, което е втора ръка. На връщане от там се е сблъскал с куп проблеми – от незнание или защото е искал да плати по-малко, но си е взел от по-евтините транзитни номера.

Сложил е на новото си возило жълти регистрационни табели, струващи 35 евро, вместо червени, които са на цена 160 евро.

 

Впоследствие обаче разбрал, че жълтите номера са само за вътрешно ползване в германия, а червените са за експорт. Мачото и спътникът му все пак успели да стигнат до Румъния, откъдето започнали и проблемите му. Жълтите транспортни номера са невалидни извън територията на Германия, но Виктор минал метър, тъй като пътувал само в държави, които са в Шенген.

 

Ергенът Виктор се сдоби с куп главоболия покрай новата си кола

Румънският митничар обаче бил категоричен, че няма да го пуснат да мине границата и го призовал да се върне в Германия. Отначало ергенът си помислил, че иска пари и затова им казва, че няма да ги пусне да минат, но се оказало, че не се шегувал и нямало да минат и с подкуп. Затова решил да промени маршрута, минавайки през Хърватия и Сърбия, където ходил в участъка, за да му напишат глоба в размер на 130 евро, защото карал с жълти номера в страната им.

 

Когато стигнали до Сърбия, където Стоянов се надявал, че няма да има проблем, отново го призовали да се върне в Германия и да мине през Хърватия, където отново да плати 130 евро. В крайна сметка обаче решил да изчака другата смяна на границата, където късметът му проработил и успял да мине със скромен подкуп от 50 евро, а на колежката му дал 20 лева за кафе. По този начин вместо Стоянов да спести 125 евро, дал 180 евро и 20 лева за подкуп и пътувал 8 часа повече.

 

Ергенът Виктор се сдоби с куп главоболия покрай новата си кола - Снимка 2

Приятелят му го издаде, че Виктор е истински джигит – минал по цялата магистрала на пълна газ, в лявата лента и на къси и дълги светлини.

В крайна сметка ергенът съжалил горчиво, че не си е взел червени номера и съветва нашенците, тръгнали да купуват автомобил от Германия да не пестят от номера, тъй като ще им излязат златни.

 

Мачото признава, че към днешна дата няма сериозно гадже, но пък и не е сам. „Не съм ерген, но пък вкъщи няма кой да ми сготви“, заяви той като по този начин разкри, че има гадже, но отношенията им още не са сериозни и не живеят под един покрив.

Източник: Уикенд