Енджи Касабие разкри в интервю за „Уикенд“, че има иновация в разработване на новия си начин на отслабване. Диетологът твърди, че досега почти всички диети се „взират“ в храната. Тя обаче е разкрила друга тайна – дебелеем на психическа основа, твърди 40-годишната ливанка, образована в софийския Медицински университет.

Енджи Касабие твърди, че хората не увеличават теглото си, защото се хранят с големи количества. Проблемът се ражда от психиката, която дава отражение на вътрешните органи, заети с храната – стомах, черва, черен дроб, отговорни за прчистването на организма.

Диетологът Касабие прави извода, че ние боледуваме и умираме, защото нашите органи се изхабяват, дори загниват и водят до смърт. Ето защо специалистката е съсредоточила своето внимание върху чистотата на храната, която води и до чистота на органите. Това, разбира се, не означава да караме само на сокчета, кълнове и корени.

Енджи Касабие разкри тайната: Всички досегашни диети са грешни!

Трябва да се храним бавно, да изпитваме истинско удоволствие от всяка хапка, да дъвчим повече и, разбира се, да приемаме храната с естетика, от красиви блюда. Иначе казано, човек се храни и с очите и затова трябва да възпита у себе си естетика в начина на хранене.

„Всички диети, правени досега, са грешни и са водели до крайности“ – убедена е Енджи Касабие.

Източник: „Уикенд“