Енджи Касабие е доктор диетолог от Бейрут, но от дете живее в София. През 2006 г. основава първата компания за здравословно и диетично хранене в България. След като добива популярност, получава доверието както на родни известни личности, така и на световни звезди от ранга на Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм и др.

 

През 2016 г. се омъжва ливанския модел Рабих Ел Зейн в Кайро, Египет. Методите на Енджи са насочени към промяна на храненето и начина на живот, посредством отслабване без глад, възстановяване на функциите на цялото тяло и дълготрайно забавяне процесите на стареене.

Двамата със съпруга й имат 4-годишен син – Раян.

 

В следващите редове ще ви разкрием 10 факта, които не знаете за красивата ливанка:

 

Факт №1

Скарана е с технологиите

„Малко ми куцат новите технологии. Проблемът е, че дори не ме вълнуват да ги уча, но светът все повече се обръща към технологиите и е неизбежно да не съм в час“, признава диетоложката, която сама поддържа профилите си в социалните мрежи, но това не й е любимото занимание и определено не е залепена за телефона си. Диетоложката има над 4 млн. последователи в Инстаграм, като голяма част от тях са чужденци.

Факт №2

Няма нито един ден без работа

Ливанката е работохолик и не издържа нито ден, без да работи или да се грижи за себе си. Касабие е един ураган от енергия. Около нея винаги нещо са случва, тя кипи от нови идеи и проекти и често съжалява, че денонощието й дава само 24 часа, в които да ги реализира.

в България става известна, след като изготвя режим за Стефан Данаилов. По съвет на съпругата му се доверява изцяло на Енджи в грижата за добрата си форма. След него тя става търсена от хиляди българи, голяма част от които известни. Талантът и хубавата й храна са оценени и от чуждите звезди, които идват да снимат в киностудио „Бояна“. В София Енджи се грижи за здравословното меню на Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клод Ван Дам, Робърт де Ниро, Джон Траволта, Арнолд Шварценегер, Ева Лонгория, Бритни Спиърс и много други популярни личности, чиято работа ги довежда в София.

 

Факт №3

Не е суетна

„Аз съм много обикновен човек. Ставам сутрин, връзвам си косата на опашка, слагам анцуг, а много пъти съм слизала и по пижама, защото съм бързала за работа, а трябва да изпратя малкия на градина“, признава Енджи. Тя обича да се гласи и облича елегантно, но може ида ходи неглиже.

"Мога и с „Мерцедес”, но и с „Лада Нива". За мен е важен човекът, а не с какво е облечен или се придвижва", издава Енджи.

 

Факт №4

Има мания на тема чистота

Маниачка е на тема чистота. Може да чисти и през нощта, за да знае, че на следващия ден апартаментът ще блести. Енджи сама поддържа дома си, но и мъжът й Рабих Ел Зейн й помага в домакинството. „Редуваме се в оправянето на леглото", признава диетоложката, която се кара на любимия си, ако ходи с мокри и боси крака из апартамента им. Няма домакински задължения, които да са й чужди. И подобно на всички нас, когато се занимава с домакинска работа, тя не е с рокля и прическа. Красавицата обича всичко около нея да е чисто и подредено, а в случай че не е, тя без каквото и да било колебание ще запретне ръкави, за да промени ситуацията, въвеждайки ред и блясък.

 

Факт №5

Не е давала сина си на ясла

Енджи иска да прекарва максимално време със сина си Ран, който наскоро стана на 4 годинки. „Не мога, без да готвя за детето ми и да се грижа за него", разкрива ливанката. Тя няма бавачка и с мъжа й сами си гледат малчугана.

 

„Майка ми не живее тук и със съпруга ми трябва сами да се справяме с отглеждането на Раян. За щастие, работя в същата сграда, където живеем, само няколко етажа разлика”, споделя блондинката.

 

Енджи умишлено не е давала. Раян на ясла, а на детска е тръгнал едва наскоро, преди на стане на 4 годинки. „Мисля, че първите 3 години са изключително важни, и не исках да пропускам нито миг с детето, заради това и не го дадох на ясла, нито веднага на детска, а изчаках. Много исках да учи в държавна градина, но не ни приеха и е в частна. Надявам се, че там ще научи добре български език“, споделя красавицата. 4-годишното дете говори отлично английски и  малко български. От баща си чува и арабска реч, а майка му владее и френски, както и гръцки.

 

Факт №6

Не си знае паролите

Диетоложката на звездите не си знае паролите за инстаграм, фейсбук, поща и навсякъде, където се изисква пропуск. Съпругът й и синът й знаят кодовите й думи и цифри, но не и самата тя. Енджи няма тайни от мъжа си и близките й и заради това не си крие паролите, които всички от обкръжението й знаят.

 

„Детето ми влиза в профилите, но аз все си забравям какъв ми е пропускът за вход в дадено приложение”, разказва през смях Касабие.

 

Факт №7

Не се гримира

Няколко научни изследвания са показали, че жените, които не се гримират, са по-щастливи. Сякаш нямат какво да крият, не само на лицето си, но и в живота си. Смята се, че жените, които се гримират, крият нещо. Енджи е от уверение жени, които не носят „маска" от мазила в ежедневието си.

За нея е еднакво важна вътрешната и външната грижа за тялото.

 

„В ежедневието си избягвам да се гримирам. Ползвам макиаж единствено за официални поводи и събития”, признава диетоложката.

 

Факт №8

Не спазва диети

Енджи Касабие никога през живота си не е спазвала диети. Яде абсолютно всичко, дори пържени картофи и пица, но в умерени количества. „Храната няма как да я спрем. От многото спазване на диети човек започва да набляга на храната и започва да мисли само за нея. Фиксира се. Храня се полезно. Не се лишавам от нищо, просто ям в умерени количества. Тайната е да се храним толкова, преди да усетим ситост, казва диетоложката.

 

Факт №9

Няма спомени от родния си Ливан

Енджи Касабие няма никакви спомени от родния си Ливан. „Дошла съм в България на 2годишна възраст и нямам съзнателен спомен за живота си в Ливан. Тук съм израснала и се чувствам истинска българка. Тук стартирах професионалното си развитие, семейството и приятелите ми са тук. А домът на човек е там, където са близките му. Гордея се, че имам български паспорт, споделя ливанката, която е здраво стъпила на земята и не се смята за звезда.

 

Факт №10

Не рекламира неща, които не ползва и не харесва

Да си инфлуенсър, означава, че имаш отговорност. И колкото по-известен ставаш, толкова по-голяма ти в е отговорността. „Аз като майка държа на съдържанието, което споделям.

Ако рекламирам някакъв продукт, той трябва да бъде качествен. Ако не съм сигурна, никога не бих го рекламирала.

 

Мен ме следват 4 милиона човека. Аз имам отговорност към тях да давам качествено съдържание, което би им помогнало да бъдат позитивни. Да ги науча да обичат, да са позитивни, да си помагат, защото, за съжаление, в този живот хората не се интересуват един от друг – „колкото по-лошо е за другият, толкова по-добре за мен“, което е неправилно.

И ние трябва да сме позитивни, да променим начина на мислене на тези хора“, признава Енджи.

Източник: Уикенд