Емили с тротинетката, както е позната Емили Йорданова, потресе обществеността с разказа за живота си и то още от детството. Тя не е осиновено дете и не е расла в домове, но признава, че било още по-зле, макар и с биологичните й родители.

Двамата вече не са сред живите като си отиват първо баща й от инсулт, а година по-късно и майка й от рак на белия дроб. Емили обаче изобщо не съжалява, а казва, че сега е най-после щастлива и свободна, особено в София.

"Те ме тормозеха от дете. Много пиеха и пушеха, а и много ме биеха. Бяхме бедни и не ми даваха пари за джобни, а най-вече ме налагаха заради ориентацията ми и това, че хем искам да съм жена, хем харесвам жени. Баща ми чак с юмруци ме е бил, майка ми също много ме "переше".

После отидох да живея при роднини, но те още повече не приемаха трансджендърите и изобщо различните хора. Там пак ядох бой и имаше луди скандали с полиция", разказва Емили.

Тя споделя, че иска да осинови дете, но е още малка да го направи. Но пък е убедена, че за много деца е по-добре да живеят при такива като нея, отколкото в институции или при семейства, които не ги разбират и се опитват да им счупят крилата, преди да са опитали да летят изобщо.