Малко преди сватбата на Кейт и Уилям, кралица Елизабет смъмрила снаха си, предупреждавайки я да спре със скъпите почивки. Мнозина си спомнят, че преди годежа и сватбата, принцът и принцесата на Уелс имаха слабост да обикалят по баровски курорти и тузарски дестинации, наслаждавайки се на изключителен лукс. Разходки с яхти, полети до частни острови, почивки в петзвездни хотели... На всичко това кралица Елизабет слага край, след като Уилям й казва, че смята да се ожени за Кейт.

 

"Нейно величество привика Катрин в кабинета си и буквално й забрани да ходи по луксозни почивки. "Подобен показен разкош не е подходящ за една бъдеща кралица. Настоятелно ви съветвам да спрете да прахосвате средства за луксозни ваканции и да помислите за по-скромни забавления", казала кралицата на бъдещата си снаха. Шамар за Кейт била забележката, че е недопустимо бъдещата принцеса да сменя за една вечер два луксозни хотела, защото не е доволна от обслужването.

 

"Уилям и Катрин обаче се подчиниха на кралицата. И след този разговор, те не само прекратиха луксозните воаяжи, но и все по-често почиват в имението Анмър Хол в Норфолк, или в Корнуел. По-рано двамата сновяха между Балморал, Мистик и Южна Франция, както и няколко острова на Карибите. След намесата на кралицата, тези диви забавления спряха", казва бивша придворна на кралицата.

 

Към днешна дата кралската двойка определено се отдава на по-скромни забавления. И се съобразяват с ограниченията, наложени от статута и общественото им положение. Като принц и принцеса на Уелс те имат възможност да ходят почти навсякъде, но най-често предпочитат отдиха в провинцията, и предимно в Анмър Хол.